Transrodna Zvezda Granda u ovom gradu je prvo prošetala u haljini: „Moj otac je alfa mužjak i bio je u šoku“

Transrodna takmičarka „Zvezda Granda“ Alina Juhart (29) kaže da nikada ne izlazi iz cipela i haljina, povremeno zaboravi da je bila muško i sada otkriva kako su njeni najbliži reagovali kada im je rekla da želi da promeni pol.

Ova pevačica je rođena kao muškarac Alino Juhart u Mariboru, ali je još kao mala shvatila da je zapravo žena.

– Žene kad dođu kući, prvo izuju cipele, ali ja ne. U njima čistim, perem sudove, pevam, plešem. Još pre deset godina oblačila sam haljine i nosila ih po kući, ali sam tek pre četiri godine u Splitu izašla na ulicu u haljini. Tada sam procvetala i od tada ih ne skidam. Pantalone me ne zanimaju! – ispričala je Slovenka.

Transrodna pevačica je odmalena znala da je žensko, iako se rodila kao muškarac.

– Spoznala sam sebe još dok sam bila devojčica, ali to je proces koji traje. Nije to lak život. Dešava mi se da šetam ulicom, ljudi me ugledaju i vide žensku osobu, a zatim se iznenade kada čuju muški glas. Onda moram da im objašnjavam zbog čega je tako. Ponekad zaboravim da sam drugačija i da sam rođena kao muškarac, jer se osećam ženstveno.

Učesnici „Zvezda Granda“ nije bilo lako kada je svojoj porodici saopštila rodno opredeljenje.

– Majka mi je umla kad sam imala pet godina. Ostala sam sa bratom i tatom. Oni su alfa mužjaci, pravi muškarci i bili su šokirani kada sam im rekla. Naravno, prihvatili su, jer me mnogo vole – rekla je Alina i dodala da se nije podvrgla nijednoj plastičnoj operaciji:

– Ništa veštačko nemam na sebi, volim da sam prirodna. Čak ni kosu ne farbam.

Podsetimo, Alina, koja je po rođenju Alino Juhart (29), došla je iz Maribora kako bi okušala svoju sreću u „Zvezdama Granda“, a to je učinila pesmama „Pametna i luda“ Marije Šerifović i „Lažu te“ Amadeus benda.

Izvor: kurir.rs