Tijana htela da zakaže krštenje deteta i venčanje: Zaprepastila se kada je čula koliko će sve da je košta

Tridesetšestogodišnja Beograđanka Tijana K. ostala je zabezeknuta kada su joj za venčanje i krštenje deteta u jednoj beogradskoj crkvi tražili ukupno 37.000 dinara. Kako kaže, znala je da crkva naplaćuje ove obrede ali nije očekivala baš toliku cenu.

„Kada smo planirali venčanje u crkvi, nismo verovali da će toliko da košta. Želimo da se venčamo u drugoj crkvi, koja nije na našoj opštini, pa ćemo zauzeće te crkve u trajanju od sat vremena platiti 7.000, venčanje 12.000, a krštenje 8.000 dinara. Sve ukupno 32.000 dinara“, napisala je Tijana iz Beograda.

Na to joj je, kako tvrdi, sveštenik rekao da uzmu i set za venčanje i krštenje koji ukupno koštaju 5.000 dinara, što njihov trošak povećava na čak 37.000 dinara. Tijana poštuje crkvu, ali kako navodi, ovo je previše.

„Jedan set je 2.700, a drugi 2.300 dinara. Set za venčanje ima belo platno i 4 sveće, koje nose kumovi, a set za krštenje ima jedno belo platno i jednu sveću. Kada sam čula cene, rešila sam da setove napravim sama. I samo ću vam reći da će me tako koštati pet puta manje“, dodaje Tijana K.

Ono što joj je naročito interesantno je, kako kaže, da ju je sveštenik pre nego što je izneo konačnu cifru, pitao gde radi.

„Ja sam mu iskreno rekla da radim u jednoj IT firmi, i on je onda naveo koliko će sve da nas košta“, završava priču ova Beograđanka.

Izvor: telegraf.rs