„Svekrva mi svaki dan čuva decu, ali ono što traži je nečuveno“: Snaja se javno požalila, a svi su stali na bakinu stranu, ni muž ne podržava

Veoma bitan faktor u odrastanju dece su i bake i deke. Upravo zato, većina njih jedva čeka da im sinovi i ćerke daju decu na čuvanje. Međutim, jedna majka je podelila ne baš lepu ispovest o tome kako njena svekrva, koju inače mnogo voli, želi da čuva decu, ali pod uslovom da za to dobija novac od sina i snaje. Iznenađena njenim zahtevom, žena nije uopšte znala šta da joj odgovorila, ali smatra da je to suludo.

Na forumu Redit pojavila se ispovest majke po imenu Ejmi, koja se požalila na svoju svekrvu. Naime, kako je rekla ona je u srećnom braku sa svojim partnerom već deset godina, ali njihovo neslaganje oko zahteva njegove majke, počelo je da se loše odražava i na njihov brak.

– Suprugova penzionisana majka pitala nas je da li nam treba pomoć s decom jer nas dvoje radimo oboje puno radno vreme. Zaista cenim njeno vreme, predanost i sve što radi. Uz to što nam čuva decu, ona i kuva, opere sudove i počisti. Međutim, nije mi jasno kako se usudila da traži novac za to? Kako se usuđuje da traži pare za dragoceno vreme koje provodi s unucima? – stoji u objavi mame.

Rekla je i da je njena baka provodila sate i sate sa njom kada je bila mala, naravno ne očekujući ništa zauzvrat, tpa njoj to jednostavno nije u redu. Naprotiv, njen suprug se nije baš složio s njenim mišljenjem i rekao joj je da bi morali da izdvoje novac za nju, jer bi svakako morali da angažuju dadilju.

Međutim, korisnici Redita stali su više na stranu bake, pa su joj i davali savete da pokuša da dođe do kompromisa sa njom, ako im je dadilja ionako preko potrebna.

– Možda je čula da vam je potrebna dadilja, pa je zato očekivala novac, mislim da nema nikakve loše namere – komentarisala je jedna korisnica.

– Većina baka i deka ne traži novac za čuvanje svojih unuka, ali mislim da nema ničeg lošeg u tome da je isplatite. Sigurno vam ne bi naplatila isto kao dadilja – komentarisala je druga korisnica.

Izvor: kurir.rs