Sudbina se surovo poigrala sa Tomićima: Prevario ih vlasnik beogradske firme – Sada žive u još većoj bedi

Tročlana porodica Tomić, brat Milivoje i Velibor i sestra Milena iz sela Trešnjice kod Lukovske Banje, živi u sred šume, daleko od svih puteva i civilizacije, na rubu egzistencije. Da nevolja nikad ne ide sama, dokazuje i njihov slučaj.

Naime, porodici Tomić se javio donator, to jest vlasnik jedne ugledne firme iz Beograda. On je čvrsto obećao Tomićima da će im izgraditi novu montažnu kuću. Uslovio ih je da obezbede plac i da uzmu sve dozvole za gradnju.

Porodica je sve to uradila, prodavši stoku i pozajmivši novac. Pošto su poslali novac donatoru, on im se više nikada nije javio, a Tomići su se zadesili u nemaštini bez izlaza.

Domaćin Milivoje je opisao u kakvim uslovima žive, sa obzirom na to da je kuća starija od sto godina i da se maltene urušava.

„Kao što vidite, kuća je na ivici pada. Imamo rupe, zidovi neki su se srušili, kada pada sneg nastanu veliki problemi. Uglavnom spavamo pod strahom, kada su padavine da se ne sruši kuća, da nas ne poklopi“, ispričao je Milivoje.

Koliko je teška njihova svakodnevnica govori i to da oni spavaju u jednoj prostoriji u kojoj duva vetar gde je neizdrživo hladno, kao i to da njihova kuća nema toalet.

Milivoje je pričao o surovim zimama, s obzirom na to da su oni tada po nekoliko meseci odsečeni od sveta, jer u tom mestu nema čak ni signala za mobilni, a automobil u blizinu njihove kuće nikada nije zašao:

„Zime su kod nas mnogo jake, snegovi napadaju po metar. Moramo da se snabdevamo drvima u toku zime, a njih donosimo na leđima“, objašnjava Milivoje Tomić.

Nakon toga, opisao je situaciju sa donatorom.

„Javio se donator, povodom montažne kuće. Ubeđivao me da moram da imam parcelu na svoje ime, koju sam ja kupio i u nju sam uložio velike pare. Donator se nakon toga nije javio“, ispričao je Milivoje.

Izvor: kurir.rs