Sud doneo odluku: Preduzeta mera prema ubici iz Mladenovca – Isto važi i za njegovog oca i ujaka

Na predlog punomoćnika oštećene porodice čija su oba deteta lišena života u masakru početkom maja u selu Dubona kod Mladenovca, sud je doneo rešenje kojim je zabranio raspolaganje imovine osumnjičenom za ovo delo Urošu B., kao njegovom ocu R.B. i njegovom ujaku G.G.

Njima je sud zabranio raspolaganje putničkim motornim vozilima koja poseduju i sredstvima na bankarskim računima, stoji u saopštenju punomoćnika oštećene porodice Panić, advokata Ivana Milosavljevića i Miloša Munića.

Punomoćnici su predložili sudu da donese ovo rešenje na, kako navode, osnovu više indicija „da neke osobe odnose pokretne stvari i odvoze vozila i priključne mašine iz poseda osumnjičenih“, kako bi se otklonila mogućnost otuđenja i sklanjanja imovine radi izbegavanja imovinskopravne odgovornosti prema oštećenima.

„Punomoćnici preduzimaju i druge aktivnosti u cilju prikupljanja podataka o imovini osumnjičenih radi podnošenja odgovarajućih predloga sudu za obezbeđenje imovinskopravnog zahteva oštećenih u ovom istražnom postupku i nastoje da svojim angažovanjem aktivno doprinesu razjašnjenju svih releventnih činjenica i okolnosti u ovom krivičnom postupku“, piše u saopštenju punomoćnika.

Urošu Blažiću na teret se stavljaju sledeća krivična dela: teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

On je u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen. Par dana kasnije uhapšeni su njegov otac R.B, ujak G.G. i brat od ujaka B.G.i svi se nalaze u pritvoru.

Izvor: blic.rs