Struju plaća trajnim nalogom, i opet je dužan: Žalio se EPS-u, pa dobio odgovor koji ga je još više razbesneo (FOTO)

Na adresu redakcije Kurira je stigao dopis jednog našeg sugrađanina, koji se tom prilikom požalio na iznos svog decembarskog računa za struju. On je istakao da je pored iznosa za utrošak od 5.000 dinara za decembarski period dobio i napomenu da je njegov dug iz prethodog perioda dodatnih 1.800 dinara.

Greške se dešavaju, ali u ovom slučaju to ne bi trebalo da bude slučaj, jer kako tvrdi naš sugrađanin, on svoje mesečne obaveze izmiruje trajnim nalogom, te nema govora da mu nije skinut sav iznos sa računa.

„Svakog 28. u mesecu mi banka skida sa računa iznos koji dobijem na računu za struju, a tako plaćam i Infostan“, objašnjava on.

Potrošač je potom otišao u svoju ispostavu kako bi se na šalteru požalio na iznos svog decembarskog računa, ali su mu na licu mesta objasnili da šalteri ne rade jer je sajt pod hakerskim napadom. On se zatim požalio i putem mejla, na koji je nakon sedam dana dobio odgovor.

U odgovoru EPS-a između ostalog se navodi da “je račun za novembar imao veći utrošak kWh, i da je nastalo zaduženje na decembarskom računu.“ Oni su u svom odgovoru dalje objasnili da je zbog najboljeg interesa kupaca pomerena valuta plaćanja te da će korisnik redovnim izmirivanjem dugovanja u naznačenom roku ostvariti popust prilikom sledećeg obračuna.

Na kraju mejla je svakako usledio najveći šok za ovog korisnika, jer su mu iz EPS-a naveli da je njegov zahtev neosnovan.

Iz EPS-a za Kurir kažu da trajnim nalogom mali broj korisnika u Srbiji plaća svoja dugovanja za električnu energiju. Oni takođe navode da je broj reklamacija isti kao i inače, te pozivaju sve koji smatraju da su im računi za struju veći nego što bi trebalo da svoje reklamacije prilože, te dodatno napominju da hakerski napadi nemaju nikakve veze sa potencijalnim povećanjima.

Izvor: kurir.rs