Stojković nakon poraza: „Ne radi se o taktici, fizički smo bili, da ne kažem – katastrofalni“

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi nakon poraza od Brazila čestitao je rivalu:

„Mislim da je ključno što smo drugog poluvreme u fizičkom smislu bili da ne kažem, ali katastrofalni. To je za mene bilo iznenađenje“, započeo je Stojković.

„Ono gde smo najjači, a to je pas igra… Nismo je imali. Postoje neke stvari koje mi imamo, a to su povrede ključnih igrača – u nevreme. Imamo tri regovalescenta Vlahović, Mitrović i Kostić“, rekao je on.

Nastavio je Stojković:

„Ne radi se o taktici. Žao mi je što smo u fizičkom smilu pali i što nemamo zdrave igrače. Ostaje ta seta što nismo kompletni. Inače bi smo mogli da odigramo protiv Brazila“, smatra Stojković.

„Razlog dominacije Brazila je nešto što je za mene iznenađujuće – u fizičkom smislu smo totalno pali. Nisam mogao da prepozna ekipu u tom segmentu. Zašto je to tako, ne znam. Da li umor od tih utakmica, šta znam, suviše je to veliki benefit za Brazil koji ima ovakve igače i koji će vas kazniti. To je to u principu. Prvo poluvreme je bilo dosta solidno sa naše strane jer smo pokušavali da pas igrom pariramo Brazilu i to je dosta dobro izgledalo i smatrao sam da u drugom isto tako možemo, čak sam verovao da možemo dati gol, ali u tom fizičkom smislu me je baš šokiralo“ – izjavio je selektor Stojković za RTS.

Upitan da prokomentariše Filipa Kostića, odgovorio je:

„Iskreno se nadam da će se oporaviti do Kameruna“.

Piski smatra da je Brazil pokazao visok kvalitet, ono što je i očekivao, ali da je Srbija ta koja je dozvolila rivalu da se razmahne, rastrči i razigra.

„Nisam nešto impresioniran njima u prvom delu kako su igrali, a u drugom su iskorisli naše mane. Kada imate rekonvalescente u timu teško da možete očekivati velike stvari. Da ih nisam poveo bila bi revolucija u Sribji što ih nisam poveo (smeh), ali bože moj, nadam se da će biti dobro i da će, nadam se, biti spremni za dalje izazove.

U svakom slučaju, Srbija je pružila maksimum. Ne može da se zameri izabranicima Dragana Stojkovića na borbenosti, ali za nešto više očito nismo bili spremni. Brazil je dominirao gotovo čitav tok meča. Lomili su Srbiju i na kraju je slomili nakon sat vremena igre.

Izvor: kurir.rs