Stigli rezultati sa Duškove obdukcije: Otkriveno kako je došlo do smrti – Pojavili se novi detalji tragedije

Obdukcija nastradalog Duška Đorđevića (32) iz Velikog Gradišta utvrdila je da se udavio usled utapanja u reku Dunav, nakon što je kao suvozač sleteo džipom BMW u vodu kada je krenuo da pliva za Časni krst, saznaje Kurir.

Nesreća se dogodila juče ujutru u 8.40 sati u selu Ostrvo, nekoliko kilometara od Velikog Gradišta, kada je Duško sa prijateljem krenuo da pliva za Časni krst. Sumnja se da je do nesreće došlo kada je vozač navodno, usled neprilagođene brzine ispravio oštru krivinu i iz desne kolovozne trake prešao u levu i završio u ledenoj reci.

„Obdukcija je pokazala kako je nastupila smrt Duška Đorđevića – utopio se u vodi. On na sebi nije imao nijednu telesnu povredu“, kaže Kurirov izvor i dodaje:

„Sumnja se da nije uspeo da ispliva i da se na taj način spasi. S druge strane njegov prijatelj koji je vozio beli džip BMW nema nikakve povrede, dobio je hipotermiju i nalazi se u požarevačkoj bolnici, ali se očekuje da uskoro izađe“.

Kako dalje navodi sagovornik Kurira, do nesreće je došlo kada su se prijatelji vraćali iz susednog sela.

„Njih dvojica su bila sa još jednim prijateljem i njega su vozili u mesto pored Velikog Gradišta. Naime, nesreće se dogodila na povratku za grad gde su brzo vozili kako bi što pre stigli“, otkriva izvor i dodaje:

„Dušku se žurilo jer je trebalo da pliva za Časni krst. Nažalost, u toj jurnjavi se i dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo, dok je njegov prijatelj završio u bolnici. Spašavanje je bilo jezivo, kao i kasnije izvlačenje kola iz hladnog Dunava“.

Istragu vodi Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu.

Izvor: kurir.rs