Stigao mu skoro dupli račun za struju: „Ne samo da nemam popust, već sam i sve platio“

U februaru je ‪1.139.558‬ domaćinstava, ili 36,18 odsto njih, smanjilo potrošnju električne energije, što je preko pet odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, i tako stekla su pravo na popust za racionalnu potrošnju električne energije.

Popust na februarski račun od 15 odsto ostvarilo je 18 odsto domaćinstava, popust od 20 odsto je ostvarilo šest odsto domaćinstava, a najveći popust od 30 odsto iskoristilo je 12 odsto domaćinstava, stoji u saopštenju resornog ministarstva.

Kako se navodi, odobreni popust za racionalnu potrošnju električne energije iznosi 637,48 miliona dinara.

I čitaoci Telegraf Biznisa pokazali su da su revnosni, pa su nam dostavljali svoje račune. Međutim, M. M. (35) koji živi u Batajnici, požalio se da je imao potpuno suprotan učinak na ovu statistiku.

Naime, njemu je račun uvećan višestruko.

Potrošnja na njegovom računu, u odnosu na isti mesec prethodne godine je 190 odsto veća. Dok je u odnosu na prosek potrošnje drugih domainstava +48 odsto.

Pretpostavka je da je prilikom učitavanja jedna cifra (zapravo treća) pogrešno upisana, odnosno da je umesto 3 koliko je pisalo na brojilu, „na papir“ preneto pet. On ne samo da nije iskoristio popust, već je i platio ovu, očiglednu grešku.

Izvor: telegraf.rs