Šta se dešava sa sastavom Srbije za meč decenije? Neka Šaćiri i Džaka pakuju kofere – svim srcem uz Orlove

Srbija večeras mora da pobedi Švajcarsku kako bi se dokopala osmine finale Mundijala. Pred Piksijem i njegovim momcima je šansa generacije, nikada u novijoj istoriji na talonu nije bio ovako veliki ulog – sada je zaista „biti ili ne biti“.

Srbi imaju veliki motiv da se revanširaju Švajcarcima za onaj poraz iz Rusije pre 4 godine, za provokacije Albanaca Džerdana Šaćirija i Granita Džake, koji nose njihov dres.

– Mi bismo voleli da pričamo o švajcarskom siru i o rupama koje bi nam donele rezultat. Još na žrebu smo znali da je Brazil druga dimenzija i da će se između Švajcarske i Kameruna i nas traži drugi putnik. Tako se i desilo. Utakmica protiv Švajcarske je od posebne važnosti. Pokušaćemo da pronađemo put do pobede. Momci će dati poslednji atom snage da bismo došli do rezultata. Neće biti lako, svedoci smo mnogo iznenađenja, bićemo spremni – rekao je selektor Dragan Stojković.

Govorio je i o emocijama, kako fudbalera tako i navijača.

– Nismo roboti. Navijači isto dolaze s velikim nabojem emocija. To je normalno. Rekao sam i ponoviću: Na turniru, pogotovo na Mundijalu, svaki bod i gol su važni. Ako pobedimo Švajcarsku, videćete koliku težinu ima bod protiv Kameruna. Ne znam šta ljudi očekuju, da idemo u finale, da pobedimo Brazil? Razumeo bih katastrofu da smo izgubili dve utakmice, ali nismo.

Napadački ili oprezno, formacija se neće znati sve do uveče:

– Možda ćemo igrati sa jednim, dvojicom ili trojicom napadača, videćete sutra. Radili smo u poslednjih nekoliko dana nešto što mislim da je trebalo. Radili smo u ofanzivi, ali i defanzivi, da se ne dešavaju onakve greške kao protiv Kameruna.

Aleksandar Mitrović je dao gol Kameruncima, dao ga je i Švajcarcima pre četiri godine.

Izvor: kurir.rs