Srpski fudbaler išao u školu i trenirao sa Šaćirijem i Džakom: „Očevi im dobro pričaju srpski, a njihova priča mi je glupa“

Iako reprezentativci Srbije i Švajcarske kažu da ih ne zanimaju dešavanja sa utakmice ove dve ekipe na Mundijalu 2018., ovog petka će se definitivno osetiti prisustvo duha koji je iz Rusije stigao u Katar. Svi pamtimo provokacije Granita Džake, Đerdana Šaćirija, ali i drugih fudbalera reprezentacije Švajcarske.

Par meseci posle sporne utakmice u Rusiji, za Kurir je o ispadima današnjih rivala govorio Darko Jevtić, Srbin rođen u Švajcarskoj koji ima švajcarsko državljanstvo.

Malo ko je znao da je Jevtić, koji se jednom trenutku opravdano nadao pozivu reprezentacije Srbije, odrastao sa Džakom i Šaćirijem.

„Igrao sam sa Džakom i Šaćirijem od mlađih kategorija u Bazelu. Sa njima dvojicom sam imao normalan odnos. Sada to što se radi preko medija i što oni provociraju, stvarno mi nije jasno. Ne mogu to da shvatim. Granit Džaka i ja smo išli zajedno u školu, a i trenirali smo zajedno. Nisam se čuo sa njim, ne pamtim“, ispričao je Jevtić za Kurir na početku 2019. godine.

Darko je otkrio i da između njega kao Srbina iz Švajcarske i Džake Albanca iz Švajcarske nikada nije bilo problema i da su uvek poštovali jedan drugoga.

„Igrali smo zajedno, družili se, svaki dan trenirali. Inače, pričali smo na nemačkom. Granit ne zna srpski, ali njegov otac, kao i Šaćirijev tata dobro govore srpski. Nije tu nikad bilo problema, niti se provociralo na političkoj osnovi. Mi smo odrasli kroz klub, bili smo sportisti. Ne znam šta im se isforsiralo u glavi da se ponašaju tako kako se ponašaju. Oni žele da postanu heroji, ali meni je to skroz glupa priča. Nije mi jasno kako ljudi koji su odrasli sa nama Srbima mogu da rade takve stvari. Ili da nasednu na neke provokacije. Sportisti smo, ne treba da se bavimo politikom“, rekao je Jevtić tom prilikom.

Danas, Jevtić igra u Rubinu, karijeru je počeo u rodnom Bazelu igrajući za mlađe kategorije, zatim i prvi tim istoimenog kluba. Šest godina je proveo u Lehu, a u januaru 2020. godine je postao član Rubina.

Izvor: kurir.rs