Srpkinja razočarana letovanjem u Albaniji: „Svuda smeće, more prehladno, hrana užasna“ – Usledili oprečni komentari

Mnogi turisti koji su prošle i ove godine letovali u Albaniji zadovoljni su uslugom i odmorom, ali uvek postoje i oni koji imaju zamerke na čistoću, hranu, muziku u kafićima… Tako se jedna korisnica na društvenim mrežama požalila posle letovanja u Golemu.

„Iskreno, razočarana sam Golemom. Smeća na sve strane i sve deluje veoma aljkavo. More je 20 stepeni, da se smrzneš. Uz to posle podne kreće hladan vetar sa mora i talasi. U prodavnicama, uglavnom nigde nema istaknutih cena. Pekare očajne, ponuda brze hrane jadna. Restorani baš i nisu jeftini pa da možeš da jedeš dva obroka tamo. Nigde nisam videla poslastičarnicu sa kolačima i sladoledom. Sve u svemu, veoma loše iskustvo“, napisala je ona.

Nakon što je iznela svoje iskustvo, kao po pravilu, počeli su da se ređaju komentari među kojima je bilo i onih koji su potvrdili njeno iskustvo, ali i onih drugih.

„U baš ste naleteli negde posebno. Ja tu papirić nisam videla. Golem je ogroman, ne znam kojim ste delom nezadovoljni. Što se tiče temperature, hladno je svuda poslednjih nekoliko dana“, piše jedna članica grupe.

„Odete u Drač, tamo kažu da je u plićaku voda topla kao bara. Što se tiče smeća, mi nismo videli ni na šetalištu ni oko hotela. Plaže mučenici pokušavaju da očiste, ali ljudi non stop zabadaju pikavce u pesak. Restorani nisu skupi, ali možda Vam se čini ako ste na primer iz nekog manjeg mesta gde se cene drastično razlikuju od onih u većim gradovima Srbije. Pica je oko 600 dinara, čak su i morski specijaliteti do 2.000 din. Ima i pekara, ali morate malo i komunicirati sa meštanima“, poručio je drugi komentator.

„Što se tiče same Albanije, smeća imaju baš puno. Bili smo prošle godine u Golemu, hotel Leobardo, sve pohvale, čisto, hrana odlična, plaža divno uređena nemam zamerke. Restorani sa hranom bez zamerke, ukusno, dobra usluga. Šetališta su čista. Marketi su dobro snadbeveni, ima puno naše robe, usluga super. Mi u tom delu nismo nigde naišli na brzu hranu i poslastičarnice, ali bože moj“, glasili su neki od komentara.

„Delim vaše mišljenje u potpunosti. Bili 2020. i nikada više. I to hotelski smeštaj. Turska je zakon“, „Sto posto tačno, prošle godine u Golemu smeće do kolena, osim u prvom redu gde su hoteli. Smrad se širi svuda sve dok noću ne idu traktor i prikolica i lopatama tovare smeće, a sutra se to smeće javlja par metara dalje“, bili su i oni koji se se složili sa nezadovoljnom turistkinjom.

Izvor: mondo.rs