Srbin platio paparenu kaznu i ostao bez tablica u Grčkoj: Kada je priznao šta se dogodilo svi su podržali policiju

Na fejsbuk stranici „Grčka info“, otac Dejan iz Srbije podelio je iskustvo svog sina iz Grčke u želji da upozori sve Srbe koji planiraju da leto provedu u toj zemlji. Kako kaže Dejan, nadležne službe drakonski kažnjavanju prekršaj koji praktikuje veliki broj Srba. Naime, zbog preticanja preko duple linije njegov sin dobio je preskupu kaznu plus skidanje tablica sa automobila.

„Mom sinu su prekjuče kod Kalitee zbog preticanja preko duple pune linije naplatili kaznu od 200 evra i skinuli tablice sa auta. Platio je kaznu a oni neće da mu vrate tablice, kažu kazna je 20 dana. Poslali su i dokumentaciju da moraju u Srbiju, kontaktirali konzulat i za sada još uvek ništa nisu uradili. Eto da podelim koliko da znate šta može da se desi u Grčkoj pa da se bolje pripremite za sezonu“, stoji u Dejanovoj objavi.

Kada su videli o čemu se radi, mnogi članovi grupe prokomentarisali su događaj i stali na stranu policije.

„To može da vam se desi svuda, ne samo u Grčkoj! I treba tako! Zakon je isti za sve. I ne brinite, vratice mu tablice nakon 20 dana. Bitno je da nije napravio udes kad je preticao preko duple pune linije! Pazi Boga ti“, bila je jasna devojka.

Mnogi su joj se pridružili te odgovorili.

„Tako i treba“, „Dobro je prošao“, „Uzeo bih mu i auto“, pisali su ljudi ispod objave na stranici „Grčka info“.

Da li je dobro prošao ili ne, svakako nije na nama da procenjujemo. Ono što jeste na nama – svest da i u svojoj i u tuđim državama poštujemo saobraćajne propise i budemo bezbedni na putevima.

Izvor: blic.rs