Srbin ostavio auto na parkingu pa otišao na letovanje: Posle 11 dana sačekao ga račun od 75.000 dinara

Veliki broj građana nije upoznat sa novim cenovnikom za parkiranje na beogradskom aerodromu, pa budu neprijatno iznenađeni kada dođu da preuzmu vozilo.

Dnevna karta za parking na beogradskom aerodromu više ne postoji. Sada se usluga obračunava po započetom satu. Iako su cene parkinga na beogradskom aerodromu vidljivo istaknute, mnogi potrošači budu neprijatno iznenađeni kada vide račun za uslugu.

Redakciji „Mondo“ se javio čitalac koji je za 11 dana, morao da plati čak 75.000 dinara za parking. Kako kaže, u svemu ima i njegove krivice, jer nije proverio cene, ali sa druge strane smatra da postoji i odgovornost kompanije Belgrade Airport doo, s obzirom da putnicima nije vidno istaknuta cena parking mesta.

„Godinama moja porodica i ja putujemo na letovanje avionom sa aerodroma NIkola Tesla. S obzirom da ne živimo u Beogradu, dolazimo autom na aerodrom i svake godine parkiramo auto u garaži na aerodromu“, kaže on i dodaje:

„Ukoliko se dobro sećam pre dve godine cena parkinga za 7 dana je bila 3.900 dinara a prošle godine 6.900 dinara za 7 dana. Ove godine početkom jula smo krenuli na letovanje, auto po navici parkirali u garaži koja je bila prilično popunjena i otišli na odmor“, kaže on i priseća se:

„Nismo primetili nikakvo obaveštenje o promeni cena parkiranja, ali je vidno istaknutio da je moguće auto parkirati 10 minuta besplatno, što me je iznenadilo, ali sam kasnije shvatio da je to usled renoviranja aerodroma“.

Kada smo se vratili, prišao sam aparatu za naplatu, ubacio karticu i na ekranu se pojavio iznos za plaćanje od 75.000 dinara. Ja sam bio zaprepašćen, pokušao sam da nađem nekoga od zaposlenih, ali nikoga nije bilo, s obzirom da je bilo oko 4h ujutru.

Ja sam da bih izašao, morao da platim, ali sam odmah proverio na sajtu i video da je sada cena 300 rsd po satu, što se poklapa sa iznosom od 75.000 dinara za 11 dana parkinga.

Za to vreme je dosta ljudi ulazilo autom u garažu i odlazilo ka aerodromu sa koferima. Ja sam par njih opomenuo da povedu računa o ceni parkiranja i primetio sam da su svi bili iznenađeni i niko nije bio upoznat sa novom cenom“, ispričao je razočarani čovek.

Izvor: mondo.rs