Srbin iz Nemačke kivan na rodbinu: „Šaljem im velike pare, a stalno kukaju“ – Kad je čuo na šta su potrošili, tek se razbesneo

Muškarac poreklom iz Srbije, koji trenutno živi i radi u Štutgartu, požalio se na rodbinu koja stalno traži da im šalje novac. Mladi gastarbajter je istakao da vrlo dobro zarađuje i da redovno šalje rodbini velike svote novca, ali da njihovi zahtevi u poslednje vreme prevazilaze sve granice.

„Kako se izboriti sa pohlepnom rodbinom? Živim i radim u Štutgartu. Radim kao mašinski inženjer u Poršeu, odlično zarađujem, a pored posla se bavim i dizajnom felni za sportske automobile. Finansijski odlično stojim i tu nastaju problemi. Otkako sam počeo dobro da zarađujem stalno imam probleme sa rodbinom. Nije mi problem pomoći nikome i volim pomagati, ali ovo prelazi svaku meru. Svaki mesec kukaju kako im je teško, kako nemaju za račune, kako uvek nedostaje novca. Međutim, kad sam prošle godine došao u Srbiju, čujem od ljudi da su išli tri puta na more ove godine i to sve top destinacije, a meni to nisu ni spomenuli“, požalio se Srbin na društvenim mrežama.

Dodaje da rodbini ne šalje siću već ozbiljan novac svakog meseca.

„Kad god dođem, donesem svega, šaljem mesečno novac i to ne siću, nego ozbiljne pare sa kojima se može fino živeti u Srbiji. Njihovom detetu sam kupio auto, platio vozački, ma sve. Kad god dođem, donesem mu od patika do trenerki, ma sve što poželi. Nerviraju me te priče koje sam čuo da pričaju po ulici, kako ja nosim patike od 300 evra, a njihovom sinu kupio od „samo 150 evra“, kako ja vozim „porše“, a njihovom sinu kupio „golfa 6“. Alo bre ljudi, pa ja zarađujem, budite zahvalni što išta pomažem. Kad sam tražio da mi pomognu oko školarine za master studije, tada su kao iz topa rekli „ne“, a znao sam da imaju. Razmišljam da prekinem svaki kontakt sa njima. Ako može neki savet puno bi značilo. Hvala unapred“, stoji u njegovoj objavi.

Usledili su brojni komentari korisnika, mnogi nisu odoleli, a da se ne našale na njegov račun.

„Daj meni pomozi brat, zadužbinu ću ti sazidati ručno. Pusti ti njih… Pomozi nekom ko će ti večno biti zahvalan. Mene „golf 5″ ne bi žuljao. Patike na akciji 40 evra isto bombona“, našalio se jedan korisnik.

!Ako nisi ženjen imam jednu sestru… Pa se javi kad stigneš“, nadovezao se drugi korisnik.

Mnogi su imali savet za mladića.

„Klincima reci da nema para dok ne pokazu indeks ili đačku knjižicu. Matorima traži da ti prepišu neku njivu ili deo imovine na konto uloženog novca. Neće ti se u životu više javiti“, savetovao je jedan korisnik.

Izvor: kurir.rs