Srbi odlepili za novim biznisom: Zakup će koštati samo 100 evra mesečno, a mogu se zaraditi dobre pare

Toalet na Železničkoj stanici u Novom Sadu se daje u zakup po početnoj ceni od gotovo 100 evra mesečno. Toalet je lociran u podzemnom prolazu koji vodi ka staničnim peronima, a oglas za izdavanje je raspisala Infrastruktura železnica Srbije.

Ovaj prostor putnici su koristili decenijama unazad, ali je zatvoren od jeseni 2021. godine zbog rekonstrukcije stanice. Oglas je objavljen nakon što je najavljeno da će ovaj deo Železničke stanice biti otvoren, dok će drugi deo objekta, u kojem je i glavna šalter sala, biti zatvoren na četiri meseca zbog rekonstrukcije.

Građani su do sada besplatno koristili toalet kod izlaza na perone. U budućnosti će se naplaćivati korišćenje muškog i ženskog toaleta površine od 56,57 kvadratnih metara. Početna cena mesečnog zakupa je 204,4 dinara po kvadratnom metru, bez uračunatog poreza. Zainteresovani zakupci ponude treba da šalju na adresu Infrastrukture železnice Srbije, Sektor za nekretnine, koji se nalazi u Nemanjinoj 6, u roku od sedam dana.

Primera radi, u Beogradu na autobuskoj stanici je 2016. godine odlazak u toalet koštao 50 dinara. Ako bismo napravili računicu sa tom cenom, možemo da kažemo da najmanje 20 ljudi uđe u toalet u toku dana u proseku, što bi na mesečnom nivou izlazilo na 30.000 dinara mesečno zarade.

Budući da je sve poskupelo, i da su stanice mnogo frekventnije, te ima mnogo više „mušterija“ u toku dana, ova cifra mogla bi lako i da se udvostruči, te je za mnoge ovo dobra prilika da zarade.

Izvor: espreso.co.rs