Sramna odbrana Stojana iz Ripnja: „Spopale su me crne misli, Nevena mi se rugala u kolima“

Stojan Ilić (38) koji se sumnjiči da je u utorak silovao, a zatim ubio šesnaestogodišnju Nevenu Petrović, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

„Naredbom o sprovodjenju istrage osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju. Osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnih dela za koja se tereti i detaljno izneo svoju odbranu“, saopštili su iz tužilaštva.

Kako Kurir nezvanično saznaje, Stojan Ilić se na saslušanju branio da su ga „spopale crne misli jer mu se Nevena u kolima rugala i smejala“.

„I njena porodica mi se podsmevala jer imam psihičkih problema od kojih sam se lečio“, izjavio je, kako saznaje Kurir, osumnjičeni Stojan Ilić.

Rekao je, navodno i da mu je jako žao zbog svega sto se dogodilo i da želi da izvrši samoubistvo.

Posle saslušanja tužilštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

Sumnja se da je Stojan I. 10. aprila oko 14:30 časova iz porodične kuće maloletne oštećene u Ripnju kolima povezao nju i njenog maloletnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Stojan I. je, kako se sumnja, odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja, izveo je na kosinu ispod železničke pruge, i u prostoru izmedju rastinja oborio je na zemlju.

Zatim joj je skinuo pantalone, pokidao donji veš i obnažio, pa je počeo da je ubada i to u predelu stomaka, predelu levog ramena i u predelu vrata sa zadnje strane, usled čega je devojka zadobila teške telesne povrede od kojih je kasnije i preminula.

Nakon izvršenja ovog krivičnog dela osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem naneo više teških i lakih telesnih povreda njenoj majci, babi i ujaku, nakon čega je napustio lice mesta, uz pretnju da će se vratiti. Dok je trajalo saslušanje ilića u tužilaštvu, na groblju u Ripnju, najbliži su se poslednji put opraštali od Nevene, koja je danas sahranjena.

Izvor: kurir.rs