Spremite novčanike: U ponedeljak ističe rok za plaćanje važne obaveze – Ukoliko platite na ovaj način izbeći ćete proviziju

Četvrta rata poreza na imovinu građana za ovu godinu dospeva na naplatu 14. novembra. Porez na imovinu se plaća tromesečno, prema Zakonu o porezima na imovinu, u roku od 45 dana od početka tromesečja.

Iz Narodne banke Srbije podsećaju da je samo sa Dina karticom moguće bez provizije izmiriti ovu obavezu na šalterima Uprave za trezor. Kako stoji na sajtu NBS, Dina karticom, takođe, bez provizije, moguće je platiti porez na dohodak građana, porez na promet motornih vozila, porez na dohodak građana na prihod od poljoprivrede i šumarstva i doprinose za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika, na šalterima Uprave.

Takođe, na šalterima Uprave za trezor Dina karticom mogu se, uz niske provizije, izmiriti i sve druge obaveze po osnovu javnih prihoda i obaveza prema korisnicima javnih sredstava – onima koji imaju podračune u Upravi za trezor i onima koji imaju račune u poslovnim bankama (mogu se platiti računi za struju, računi preduzeća JKP Infostan tehnologije, JKP Informatika Novi Sad, Telekom a.d. i slično).

Porez na imovinu fizičkih lica može se platiti i jednostavnim skeniranjem NBS IPS QR koda s rešenja na kojima je pripremljen ovaj kod i korišćenjem mobilne aplikacije banke u kojoj je račun.

Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u plaćanju, kao i pokretanje prekršajnog postupka.

Izvor: espreso.co.rs