Snimak sa vagom koji je razbesneo Srbiju otkrio drugu stranu – Ovako kupci varaju trgovce: „Uvek dodam još par komada“

Nakon što je snimak merenja voća i povrća u jednom trgovinskom lancu marketa u Srbiji razbesneo ljude, otvorilo se i pitanje na koje se sve načine kupci dovijaju da bi prošli jeftinije.

Deo javnosti u Srbiji ostao je zaprepaćen nakon što je nedavno na društvenoj mreži TikTok objavljen jedan video snimak čiji autor navodi da otkriva „prevaru“ u popularnom lancu marketa u Srbiji. Međutim, ispostavilo se da nije reč o prevari.

Kako autor snimka prikazuje, ako na vagu stavite, na primer, crni luk, nakon što otkucate šifru voća ili povrća koje merite, izaći će vam račun sa jednom cenom. Kada sa vage uklonite plastiku koja se nalazi na njoj, te još jednom izmerite namirnicu, dobićete drugu cenu, nižu od prethodne. S tim u vezi, crni luk koji ste merili u jednom slučaju košta 100 dinara, dok u drugom cena iznosi 82 dinara.

Kako su naveli pojedini korisnici Tvitera, jasno je da je sa plastikom vaga nulirana, te da nema nikakve prevare.

Ova tema otvorila je i polemiku čime se sve bave kupci kako bi prevarili trgovce. Primeri su brojni: pojedini kupci recimo izmere dve pomorandže i zalepe cenu na kesu. Posle toga uzimaju još dve ili tri pomorandže i ubacuju u istu kesu i na taj način prođu jeftinije i varaju kupce.

„Uvek posle merenja dodam još nekoliko komada“, otkriva jedan komentator na društvenim mrežama.

Osim toga, neki kupci uzmu jeftinije jabuke, izmere ih i zalepe cenu na kesu, potom te jabuke vrate u kutiju, a posluže se onim skupljim i stave u kesu sa cenom onih jefitinijih jabuka.

„Na kilo dodam bar 500 grama“, dodao je jedan korisnik.

Ako je suditi po komentarima na društvenim mrežama mnogi kupci u Srbiji služe se ovim i sličnim trikovima kako bi uzeli voćku, dve više. Upravo zbog ovoga su pojedini trgovinski lanci uveli kao obavezu da kasiri direktno na kasi izmere voće ili povrće.

Izvor: kurir.rs