Smanjila radno vreme kao medicinska sestra, da bi se bavila hobijem: Od njega zarađuje 1.000 evra mesečno

Kada se ponudila da napravi cvetni zid za njenu rođaku, Kler Talens nije ni slutila da će se to pretvoriti u njen dodatni posao.

Ono što je trebalo da bude njen hobi, nekoliko godina kasnije podiglo je njene mesečne prihode za 1.000 funti (oko 1.160 evra). Kler je ispričala za britanski Sun da u početku nije shvatala koliko je skupo i koliko vremena treba da se napravi jedan cvetni zvid.

Na njenu sreću, još jedan gost je na babinjama njene rođake, želeo je da mu napravi dekoraciju. Kler je kasnije dobila zadatak i za prvo venčanje.

– Sve je počelo odatle. Brinuli smo o novcu ranije, kada decu odvedemo na večeru, a sada živimo mnogo lagodnije – rekla je Kler.

– Uspeli smo i da odemo na all inclusive odmor po prvi put u životu – kaže ova majka dvoje dece.

Inače, ona je medicinska sestra od svoje 19. godine, a sada se bavi i cvećarstvom i zarađuje oko 600 funti (oko 700 evra) za velika venčanja, praveći sve, od dekoracije stola do cveća.

U januaru je skratila svoje radno vreme na pola kako bi ispunila druge zahteve dodatnog posla, smanjujući godišnju zaradu medicinske sestre sa 18.760 funti (oko 22.000 evra) na 14.750 (17.200 evra) funti godišnje.

Ono što bi volel da savetuje sve koji bi želeli da započnu neki dodatni posao je da rizikuju.

– Kada započnete posao, naravno da zahteva mnogo vašeg vremena, pa morate da budete veoma zadovoljni onim što radite i da pozitivno razmišljate.

Izvor: telegraf.rs