Skandalozna odluka od strane FIFA: Džaka neće biti kažnjen za provokaciju srpskog naroda

Granit Džaka, kapiten reprezentacije Švajcarske, najverovatnije neće biti kažnjen od strane FIFA zbog provokacija koje je pokazivao tokom i nakon utakmice sa Srbijom.

Ovaj fudbaler je u toku meča nekoliko puta ulazio u sukobe sa srpskim reprezentativcima, hvatao se za međunožje i upućivao im psovke, a nakon utakmice je rešio da provocira na, kako će se ispostaviti, „legalan“ način.

On je obukao dres Ardona Jašarija naopako, tako da prezime bude na njegovim grudima, a iako su britanski mediji objavili da će FIFA pokrenuti postupak protiv njega, verovatno od toga neće biti ništa.

Podsetimo, ozloglašeni osnivač tzv. OVK zvao se Adem Jašari, pa su ovaj Džakin potez mnogi okarakterisali kao tešku provokaciju upućenu srpskom narodu.

„Nema političke pozadine nikakve. Mnogo vreme provodimo zajedno, jer je Ardon deo našeg tima. Kad sam bio njegovih godina stigao sam daleko koliko i on, on često traži savete od mene, tako da sam mu obećao da ću nositi njegov dres“, rekao je Džaka.

Ovo njegovo objašnjenje, iako zvuči naivno, očigledno je prošlo kod FIFA, jer kako prenosi britanski „San“, on neće upasti u nevolje kod FIFA.

Džaka je odigrao odličnu utakmicu protiv Srbije, nakon koje je proglašen za najboljeg igrača.

Međutim, upravo na toj utakmici on nije pokazao karakter vrhunskog profesionalca.

Bio je akter u svakom incidentu, ulazio je u sukobe sa velikim brojem srpskih fudbalera, a tokom drugog poluvremena je skoro čitava klupa Srbije skočila u teren nakon što se prema njima uhvatio za međunožje.

Izvor: kurir.rs