Sahranjen Andrej kog je ubio drug: Niškom banjom prolamali se jecaji – Majka i baka dozivale dečaka

Trinaestogodišnji dečak Andrej Simić koga je drug M. M. ubio u četvrtak, 5. oktobra, sahranjen je danas na Novom groblju u Niškoj Banji. Opelu u crkvi na banjskom groblju osim dečakovih roditelja i rođaka prisustvovali su i brojni prijatelji, komšije, kolege i koleginice dečakovih roditelja i dečakovi drugovi i drugarice iz škole „Ivan Goran Kovačić“.

Jecaji i plač nisu prestajali na niškobanjskom groblju sve vreme sahrane.
Nema ko nije zaplakao kada su grobari mali beli kovčeg sa telom dečaka spustili u raku, a majka i bake dečaka zakukale i dozivale dečaka: „Andreje sine, sine, zašto, zašto“.

Stotine buketa cveća i korpi sa cvećem do dečakovog groba doneli su njegovi drugovi i drugarice iz škole i položili pored humke koja se nalazi u neposrednoj blizini crkve na groblju.

Ljudi su u neverici odmahivali glavom, pitajući se da li je moguće da jedno trinaestogodišnje dete ubije svog druga.

„Kakva su ovo vremena došla da se deca ubijaju? Tragedija neviđena. Ta porodica je samo Andreja imala, on je bio njihova uzdanica, njihova nada. Živeli su za njega svi i majka i otac i deda i baba. U trenu su im životi uništeni“, kaže jedan od komšija Simića.

„Zar onakvo dete da nastrada? Pametan, dobar i mio, lep kao lutka“, ređala su se pitanja bez odgovora u dugoj povorci.

Zločin do sada nezapamćen u Niškoj Banji, dogodio se u petak oko 11 časova u porodičnoj kući M. M. Prema prvim informacijama, Andrej i M. M. su se posvađali u dvorištu ispred kuće u Tošketovoj ulici, a zatim popeli na potkrovolje, gde je M. M. kuhinjskim nožem naneo Andreju povrede po glavi i vratu zbog kojih je na licu mesta iskrvario.

M. M. je zatim izašao na ulicu, prešao tridesetak metara i srušio sa simptomima epileptičnog napada. Njegova baba, koja se u to vreme jedina nalazila u kući, pozvala je u pomoć komšije, koji su obavestile majku M. M. koja je pozvala Hitnu pomoć.

Ekipa Hitne pomoći zatekla je na ulici M. M. i počela da mu pruža pomoć, ali im je onda jedan od komšija rekao da je u kući još jedno dete, ali bez znakova života. Nažalost, medicinska ekipa mogla je samo da konstatuje smrt nesrećnog Andreja.

M. M. je zbog uznemirenosti, ali bez povreda, zbrinut u UKC Niš, a prema dobro obaveštenim izvorima u toku jučerašnjeg dana prebačen je na dečju psihijatrijsku kliniku, u kojoj se nalazi i K. K. koji je počinio zločin u školi „Vladislav Ribnikar“.

Od petka do sada Više javno tužilaštvo u Nišu jedino je saopštilo da javni tužilac obavio uviđaj na licu mesta i da je u toku je preduzimanje svih radnji na prikupljanju dokaza radi rasvetljavanja okolnosti pod kojima se događaj odigrao.

Izvor: telegraf.rs