Poznati brend gasi robnu marku i zatvara 28 poslovnica: Srbi često kupuju njihovu obuću

Deichmann grupa donela je tešku odluku da ugasi svoju robnu marku Onygo zbog pada profitabilnosti, javljaju nemački mediji. Lanac cipela Deichmann s oko 1.400 poslovnica širom Nemačke snabdeva celu porodicu pristupačnim cipelama. Deichmann SE takođe uključuje brendove Snipes, MyShoes i Onygo.

Osnovan 2016, Onygo se brzo širio i poslednjih godina otvorene su brojne radnje ovog brenda u većim gradovima. U Nemačkoj trenutno postoji 28 poslovnica s oko 280 zaposlenih. Onygo je zamišljen kao naslednik Deichmanna s poslovnim modelom usmerenim na “mlade, moderne kupce”.

Iz Deichmanna su za medije potvrdili kako je uprkos “godinama ulaganja, kompanija morala da odustane od ovog poslovnog modela. Krajem avgusta 2023. godine odlučeno je da će Onygo prestati s poslovanjem “najkasnije do 31. avgusta 2024. godine”. Ova odluka utiče na mnogobrojne poslovnice i internet prodaju.

Razlog ovakve odluke su brojni bankroti u modnom sektoru. Prema izjavama, Deichmann SE takođe je pogođen ovim negativnim trendom.

“Kao što vrlo dobro znate, ceo maloprodajni sektor prolazi kroz velike strukturne promene, i rastuće inflacije. Situacija u celom svetu ostaje napeta i obeležena krizama, posebno u maloprodajnom sektoru mode”, piše u saopštenju Deichmanna.

“U interesu cele naše radne snage, naša je preduzetnička dužnost da prekinemo poslovne modele koji donose gubitke kako bismo mogli usmeriti svoj kapital na ekonomski održiva poslovna područja”, navode iz Deichmanna.

Ovim događajima pogođeno je oko 280 zaposlenih.

“Nažalost, otpuštanja se ne mogu izbeći”, nastavlja se u saopštenju.

Firma ne isključuje isplatu otpremnina radnicima. Kada će tačno pojedine poslovnice biti zatvorene utvrdiće kompanija zajedno s pojedinim iznajmljivačima u narednom periodu.

Izvor: