Rus neće u Krnjaču ni za 500 evra: Prozreli stanodavce u Beogradu, pa otkrili grad sa povoljnim cenama nekretnina i kirija

Tržište nekretnina, naročito u Beogradu u poslednje vreme pretrpelo je mnogo promena, a na cene stanarina i nekretnina najviše je uticao dolazak ruskih državljana. Tako, ima nebrojeno mnogo primera gde su stanodavci podizanjem kirije iselili porodice sa decom i studente pred zimu, zbog izdavanja stana Rusima po daleko višim kirijama.

Nedavno je osvanuo oglas jednog Rusa koji je zbog posla prinuđen da se iz Belgije preseli u Beograd.

„Gledam manji jednosobni stanovi oko 300 evra i dve sobe za 400-500 evra, znam da je više nego što su bili, ali teško je naći nešto jeftinije, ako nisu mesta kao Krnjača“, primetio je Rus, kao i mnogo njegovih sunarodnika koji su svesni da previše plaćaju za stanove u prestonici.

Prozrevši namere beogradskih i novosadskih stanodavaca da se brzo obogate na njima, Rusi su se okrenuli gradovima na severu Srbije.

Sve više Rusa je zainteresovano za kuće i stanove u Subotici a cena kvadrata u novogradnji je sa 900 evra povećana i na 1.300 evra. Mnogi uzimaju kuće u zakup na pola godine ili duže dok provere da li će se trajno zadržati tu.

„Subotica im je interesantna i zbog lepih secesijskih kuća koje su privlačnog eksterijera, ali zahtevaju i dosta ulaganja jer su starije nekretnine. Potražnja stanova, građenih sedamdesetih i osamdesetih godina, ipak je najveća, iako je cena kvadrata veća za oko 40 odsto u odnosu na 2019. godinu. Dvosoban stan od 50 kvadrata koji je mogao da se kupi za 30.000 evra sada može da se proda i za 50.000 evra“, kaže Đuro Gavrić iz tamošnje agencije za nekretnine.

„Salonskih starih stanova je manje, cena im je veća od 1.000 evra po kvadratu. Ipak, najtraženiji su u proseku dvosobni i trosobni stanovi, od 40 do 65 kvadrata, najmanja cena stana koji sam prodao je 800 evra po kvadratu, dok je najveća 1.300 evra“, objašnjava Gavrić dodajući da postoje i niže i više cene od tih, zavisno od platežnih sposobnosti kupca.

Izvor: kurir.rs