RTS se obrukao na oproštaju od Milojevića: Napravili dva nedopustiva gafa – Jedan se tiče slike, drugi biografije trenera

Dejan Milojević, jedan od najvećih košarkaša i trenera Srbije, sinoć je preminuo iznenada u 47. godini od posledica srčanog udara.

I dok čitava Srbija sa ogromnim poštovanjem govori o velikom treneru i još većem čoveku koji je uvek plenio košarkaškom genijalnošću i osmehom na RTS nisu bili sigurni ni kako izgleda.

RTS je napravio dve ozbiljne greške koje nisu prošle neopaženo. Sve je odrađeno prilično nespretno i nesrećno i tako se došlo do toga da Javni servis Srbije razljuti građane.

Najpre je objavljeno u toku dana da je Dejanu Milojeviću pozlilo, a iako je voditelj uredno izgovorio sve tačne informacije iza njega se pojavila slika koja ne odgovara vesti. Umesto Dejana Milojevića, stavili su sliku Vladana Milojevića, trenera fudbalera Crvene zvezde.

Potom je usledio još jedan previd. Ovog puta nije bila problematična slika, već biografija slavnog trenera. Naime, RTS ni u jednom trenutku nije pomenuo da je bio igrač Partizana, u kom je porušio i neke evropske, ali i srpske rekorde, već je napomenuo da je nosio dres FMP, Budućnosti, Valensije i Galatasaraja.

Ubedljivo najveći trag je ostavio u Partizanu čija je legenda kluba, a uostalom neka od fotografija je bila u dresu „parnog valjka“.

Izvor: nova.rs