Rođak nastradalog Srbina u Americi otkrio nove detalje: „Luka je tek diplomirao, planirao je da se vrati u Valjevo.. Srušio nam se ceo svet“

Luka Ćuk (29) iz Valjeva, koji je poginuo u sredu u saobraćajnoj nesreći dok je vozio kamion u Indijani u Americi, biće sahranjen u Srbiji, a zahvaljujući donacijama sakupljeno je 75.000 dolara za troškove transporta i sahrane.

Nesreća se dogodila pre tri dana oko sadam sati ujutru na naplatnoj rampi na auto-putu u Indijani, a sudar kamiona bio je veoma silovat, pa su vatrogasci morali da seku kabinu kako bi došli do Lukinog tela.

– Do nesreće je došlo kada je kamion kojim je upravljao Dž. A. (51), išao znatno ispod ograničenja brzine u delu puta kod naplatne rampe. Na taj teretnjak naleteo je Luka svojim kamionom. Veruje se da je pokušao da se zaustavi ili bar da izbegne direktan udarac u prikolicu otpozadi, ali nije uspeo – preneli su američki mediji:

– Od siline udarca prednji deo kamiona je bio smrskan toliko da je vozač ostao zaglavljen u kabini. Zadobio je teške povrede od koji je preminuo na mestu.

Drugi kamiondžija je prevezen u lokalnu bolnicu gde su mu konstatovane lake povrede. Rođak poginulog Srbina rekao je da je porodica neutešna nakon vesti da su ostali bez mezimca. Kako kaže, da je Luka poginuo prva je saznala njegova rođena sestra, koja takođe živi u Americi, ali na Floridi.

– Lukina sestra je pozvala roditelje, koji su u Valjevu, i saopštila tužne vesti. Rekla je da ju je pozvao policajac i da joj je rekao da se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je njen brat nastradao. Tada nam se ceo svet raspao – rekao je rođak, koji živi u Valjevu:

– Znate, on je bio jedno predivno biće koje je bilo talentovano za košarku, a u Čikago je otišao pre 10 godina na koledž. Borio se, bio je vredan i marljiv, a kamione je vozio od kad je došao tamo kako bi zaradio za sebe. Bio je veoma iskusan vozač.

Kako je dalje rekao, obavešteni su kako je došlo do tragedije, kao i da je vozač ispred Luke vozio sporije nego što je dozvoljeno.

– Luka je pre samo nekoliko dana diplomirao menadžment i umesto da slavimo, mi ga sahranjujemo. Njegov plan je bio da još godinu dana bude u Čikagu, a potom da se vrati u Valjevo i tu nastavi život. I njegova sestra je planirala da se sa Floride vrati u Srbiju i da napokon žive zajedno – kaže rođak.

On je dodao i da porodica još uvek nije dobila rezultate obdukcije. – Njega nema, pa nema, tako da nam to nije toliko ni važno sada. Prikupljen je novac za transport posmrtnih ostataka i biće sahranjen u Valjevu – rekao je tužnim glasom.

Rođak poginulog mladića iz Valjeva rekao je da je on unuk poznatog košarkaškog trenera Luke Stančića.

– Luka je po njemu i dobio ime, a bio je talentovan na njega. Voleo je košarku i zato je i otišao u Ameriku da se usavršava – kaže naš sagovornik. Luka Stančić, koji je preminuo 1990, bio je košarkaš i proslavljeni trener koji je reprezentaciji Jugoslavije u kategoriji kadeta i juniora doneo brojne i velike uspehe, a njegov pomoćnik bio je pokojni Dušan Duda Ivković.

Izvor: kurir.rs