Rivasova tvrdi da je Dejan postao Zijad: Dragojević progovorio o promeni imena i otkrio šta je istina

Pobednik Zadruge 5, Dejan Dragojević, nedavno se vratio iz Meke gde je bio na hadžiluku. On je delio fotografije na Instagramu i snimke na svom Jutjub kanalu čime je priznao da je tokom braka sa Dalilom Dragojević promenio veru i iz pravoslavlja prešao u islam.

Dejan je sada otvoreno pričao o svom boravku u Meki, ali se osvrnuo i na temu promene imena. Naime, Vesna Rivas je rekla da se on sada zove Zijad, a Dejan je prokomentarisao njenu izjavu:

„Ono što me je najviše nasmejalo u ovom periodu je što ste mi dali ime. Ali Vesna je Vesna, pozdrav za Vesnu, hvala što je povukla tužbu. U suštini, ti ne moraš da promeniš ime, niti ću ikad promeniti ime. Znaš koji je osećaj kad se u sred Saudijske Arabije predstavim sa: „Moje ime je Dejan, dolazim iz Srbije“. Pazi, Dejan iz Srbije u Meki, u Saudijskoj Arabiji, vrata su ti svuda otvorena, možeš kako hoćeš. Nikad neću lagati. Da sam promenio ime, ja bih rekao. Jedina dva imena koja su mi zvučna su Abdulahab, ili vehab, to je ono kad zovu vehabije, to je čovek koji je širio Šerijat u islamu, zbog toga vehabije. A drugo ime Zulkarnejn, tako mi je zvučno to“, ispričao je Dejan u snimku koji je postavio na svoj Jutjub kanal.

On je između ostalog govorio i o poštovanju svoje nove vere dok je sa bivšom ženom Dalilom živeo u Gornjem Šepku u Bosni.

„Ja sam sve postio, nijedan dnevni namaz nisam propustio. Išao sam u džamiju svaki put kad sam kod kuće. Ali nije išao Mehmed. Mehmed je bio u kladionici, Dejan u džamiji. Ja sam u veru pozvan kao Dejan, Alah najbolje zna. Bili su me sprdali da ličim na nekog pevača Zaima. Znači, kad čitate, ja ću vam reći šta je istina. Tajno sam četiri godine klanjao, svi su mi pisali: „Vehabija, mudžahedin, što ne priznaš, kad ćeš reći…“. A sad kad sam priznao: „A sad, pazi ga majke ti…“. Ja radim šta hoću. Da ponovim, ime nisam menjao. Koliko ima ljudi muslimana, koji su mi poslali poruke, da znate, nije potrebno da menjate ime, niti se to traži od vas. Ime nije obavezno, jedina stvar koja treba da se izgvori je da svedočiš da je Alah Bog, a Muhamed njegov prorok. Ne treba ti ni konzilijum, niti te neko prati. Islam je vera između tebe i Boga. To je to, ne treba ti da ideš i da potvrđuješ“, zaključio je Dejan Dragojević.

Izvor: kurir.rs