Ripanj u šoku nakon gnusnog ubistva devojčice: „Mislim da je bio zaljubljen u malu, umivao se grobljanskom vodom“

O Stojanu Iliću (38) iz Ripnja, koji se sumnjiči da je ubio 16-godišnju N. P. (16), i ranio njenu majku, babu i ujaka u porodičnoj kući, komšije nemaju reči hvale.

Kako je jedna komšinica rekla reporterima Telegrafa, osumnjičeni Stojan je i ranije bio nasilan, te je pretio da će dići ruku na sebe.

Takođe dodaje da je „odlazio kod vračara“, kao i da se umivao „grobljanskom vodom“.

„Rekao je da će da me vozi, a videlo mu se po očima da je skrenuo. Pitao je za mog sina, ja sam rekla da nam ne ide u kuću. Sa tom devojkom se spremao da idu da pazare. Lepa kao lutka. Šta su posle radili, ja ne znam. Da sam ostala tamo, možda bi i mene ubio. Bio je nasilan, a stalno je kukao da hoće da se obesi. Bili su kućni prijatelji, dobro su se slagali. Ne znam da li su imali neke probleme, ne znam kako se ovo desilo. Ta deca su odrastala kod mene u kući“, ispričala je komšinica za Telegraf.

Ona je istakla i da osumnjičeni Stojan ima ženu i odraslu ćerku.

„Nudio je grobljansku vodu ovde po selu, išao je kod vračara. Umivao se tom vodom. Više puta smo mu govorili da ide na lečenje“, priseća se komšinica.

Smatra i da je bio zaljubljen u devojčicu kojoj je presudio, a spominje i nemile okolnosti vezane za njegovu porodicu.

„Mislim da je on bio zaljubljen u malu. Jesu oni bili vredni, radili su po selu, cepali drva, kosili. Brat mu je zapalio sam svoju kuću. Optuživan je da je ukrao kravu iz štale. Obuo joj je čizme da se ne vide otisci. Nosio je na vašar da prodaje, ofarbao je sprejom“, navodi bizarne podatke.

Kako kaže, jutros je videla crni auto, ali ga nije prepoznala.

„Sedeo kod njih i pio kafu. On i devojčica su išli da kupe baterije. Izgleda je prvo ubio nju kad su išli autom, pa se vratio u kuću i napao ostale. Majka Sanja je isečena po grudima, kičmi i rukama“, rekla je Stojanova komšinica.

Prema poslednjim nezvaničnim informacijama do kojih Telegraf došao, sumnja se da je 16-godišnjakinja silovana pre ubistva. Podsetimo, majka, baba i ujak su u bolnici, a otac devojčice u vreme zbivanja događaja nije bio kod kuće. Telo nesrećne devojčice prevezeno je na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije. Na stomaku je imala nekoliko uboda.

Izvor: telegraf.rs