Kupio je skladište na aukciji za 55.000 dinara, a u njemu pronašao ovo: „Kad sam otvorio sef nisam verovao šta vidim…“

Jedan čovek, koji je srećni lovac na blago, našao je iznenađujuću količinu u jednom napuštenom polovnom skladištu, koje je kupio na aukciji za 500 dolara (oko 55.000 dinara).

Den Dotson, aukcionar i voditelj američke TV emisije „Ratovi skladišta“, otkrio je da je jedan od njegovih kupaca došao do zapanjujućeg otkrića nakon jedne ponude na aukciji.

U snimku koji kruži društvenim mrežama, on je ispičao da mu je prišla jedna žena na dobrotvornoj akciji u Kaliforniji, rekavši mu za bogatstvo.

– Jedna starija Azijatkinja koja je sedela za stolom pored mene, stalno je gledala u mene kao da želi nešto da mi kaže. Na kraju mi je prišla i rekla da njen muž radi sa čovekom koji je kupio jedinicu od mene za 500 dolara i pronašao jedan sef unutra – ispričao je on.

Kako je dalje rekao, prva osoba koju su pozvali nije mogla da otvori sef.

– ONi su pozvali drugu osobu i kada ga je ta osoba otvorila, sefovi su obično bili prazni, ali ovaj put ovaj sef nije bio prazan. U njemu je bilo čak 7,5 miliona dolara u gotovini – ispričao je Dotson.

Međutim, ovaj srećni kupac nije mogao da zadrži bogatstvo koje je pronašao, jer je na kraju morao da vrati novac prvobitnim vlasnicima.

Den je otkrio da je kupca ovog skladišta kontaktirao advokat, govoreći da zastupa prvobitne vlasnike napuštene jedinice.

Njihov advokat je navodno ponudio nagradu od oko 600.000 dolara za pare, ali je ta ponuda bila odbijena.

Ali, druga ponuda od 1,2 miliona dolara, prihvaćena je kasnije, što je značilo da je srećni kupac morao ipak da vrati ostatak novca.

Den se zapitao kako neko može da zaboravi toliko veliku količinu novca, sakrivenu u sefu.

Njegova supruga i partnerka Lora istakla je da je možda vlasnik otišao u zatvor ili se možda odselio.

Ovaj par složio se sa time da je ovo skladište verovatno najvrednije skladište koje su ikada prodali.

Izvor: kurir.rs