Rekli joj da nosi šestorke, pa osmorke, a ona rodila desetoro dece: Oborila je svetski rekord (FOTO)

Južnoafrikanka Tamara Sithol (37) tvrdi da je rodila desetorke, iako joj je tokom trudnoće rečeno da nosi pet plodova. Njen suprug i lekari ostali su zatečeni kada su videli broj dece koji se rodio.

Selo Tembisa kraj Pretorije u Južnoj Africi postalo je mesto koje je zlatnim slovima upisano u Ginisovu knjigu rekorda.

Iako nikome nije jasno kako su lekari ovo prevideli, jer kako je rečeno pred porođaj su videli petoro dece na ultrazvuku. Međutim, Tamara ne mari mnogo za to.

Ona je presrećna i okružena je novinarima, jer je nadmašila ženu iz Malija koja je na svet donela devetero dece.

Mediji Tamaru zovu “mamom desetorki”, a ona svoju sreću ne može da sakrije i kaže da joj je Bog ovom odlukom mnogo ulepšao život.

– Ovo je Božje čudo. Nisam ni slutila da imam desetero dece u stomaku. Kada je krenuo porođaj, pomolila sam se da sve bude kako treba – rekla je Tamara.

Njen suprug Teboho Tsotetsi, inače trenutno nezaposlen, rekao da je već dva dana pijan od sreće i kaže da se oseća kao “Božje izabrano dete. To je čudo koje cenim”, javlja BBC.

Žena je rekla da je reč o prirodnoj trudnoći, iako su ovakve trudnoće skoro uvek rezultat veštačke oplodnje, kad se više oplođenih embriona stavlja u matericu, kako bi šanse da pacijentkinja zatrudni bile veće.

Ove lepe vesti objavljene su u lokalnim novinama „Pretoria News“, a svi svetski mediji preneli su ovu zanimljivost, iako niko nije stupio u kontakt sa lekarom ili porodilištem.

– Imamo sedam dečaka i tri devojčice. Trudnoća je trajala sedam meseci i sedam dana. Presrećni smo i preemotivni.- rekli su ovi roditelji.

Sitole, koja je inače vlasnica prodavnice, pre porođaja rekla je da su joj lekari u početku govorili da nosi šestorke, pa osmorke, a tek tokom porođaja otkrivene su još dve bebe. Ona je imala mnogo komplikovanu trudnoću, imala je česte jutarnje mučnine i jake bolove u nozi.

Izvor: stil.kurir.rs