Prva žena Daša nasledila sav novac Milutina Mrkonjića, a evo šta je iz testamenta ostalo Ani Bekuti

Godinu dana od odlaska Milutina Mrkonjića (80), počasnog predsednika SPS i nekadašnjeg ministra za infrastrukturu i saobraćaj, navršava se u nedelju, 27. novembra, a kako se nezvanično saznaje, penzija političara, ali i sva imovina, među kojom su i stan u Krunskoj ulici na Vračaru i automobil marke „mercedes“, pripali su njegovoj zakonitoj supruzi Dragani Daši Mrkonjić.

– Glavna zabuna nastala je jer se Mrkonjić nikada zakonski nije razveo od supruge Daše, iako više od 10 godina nisu živeli zajedno, što nisu krili, a političar se javno zabavljao i živeo u vanbračnoj zajednici s pevačicom Anom Bekutom. Svi su se pitali kako je rešeno pitanje Mrkinog nasledstva i kada će biti održana ostavinska rasprava. Međutim, ostavinske rasprave nije ni bilo, jer je sve po zakonu pripalo njegovoj supruzi Daši, kao jedinom zakonitom nasledniku, jer ona i Mrka nisu imali dece. Tu su, između ostalog, i stan u Krunskoj ulici i automobil marke „mercedes S 500 L“, ali i političareva penzija, koja je bila oko 90.000 dinara. Ana Bekuta to nije ništa osporavala i ostala je da boravi u penthausu na Vračaru, u kome je živela s njim – kaže dobro obavešteni izvor i dodaje:

– Daša je započela renoviranje stana u Krunskoj ulici i trenutno iznajmljuje drugi stan. Nije poznato šta se desilo sa ostatkom Mrkine imovine i potencijalnom ušteđevinom, a ako ih je i bilo, po zakonu je sve pripalo Daši – kaže naš izvor.

Poslednja zvanična imovinska karta Milutina Mrkonjića:

penzija 88.570 dinara, plata u Skupštini 113.727 dinara, „mercedes S 500L“ i stan u Krunskoj ulici.

Izvor: kurir.rs