Proverite u 3 koraka da li ćete danas dobiti novac: Počela isplata 5.000 dinara za mlade

Mladi koji su se prijavili za državnu pomoć u iznosu od 5.000 dinara već danas mogu očekivati novac na svom tekućem računu. Isplata je počela i traje do 20. decembra. Na sajtu Uprave za trezor možete proveriti da li vam je novac uplaćen, i to u samo 3 jednostavna koraka.

I ovaj put, kao i kod svih ranjih isplata državne pomoći i mladima i ostalim građanima, novac će biti isplaćivan po bankama. Tako je, recimo, danas moguće da novac bude isplaćen mladima koji imaju račune u dve najveće banke ili, pak, onima koji imaju račune u nekolicini manjih manaka.

Kada odete na sajt Uprave na trezor idp.trezor.gov.rs, pojaviće vam se obrazac PROVERA STATUSA PRIJAVE na koji treba da kliknete.

Potom vam se otvara stranica na kojoj treba da unesete svoje podatke: JMBG, broj lične karte.

Nakon unosa podataka u obrazac, pojaviće vam se informacije o statusu prijave za isplatu novčane pomoći. Ukoliko je novac legao na vaš račun, poslednja stavka biće štiklirana „Uplata obavljena“.

Do juče se, za bespovratnu pomoć mladima starosti od 16 do 29 godina, prijavilo 942.000 mladih, saopštio je ministar finansija Siniša Mali.

Izvor: blic.rs