„Priznajem da više volim mlađu ćerku“ – Majka izjavom razbesnela ljude, pa naišla na oštre osude: „Nijedna zdrava mama ne misli tako“

Jedno od najvažnijih nepisanih pravila roditeljstva je da nikada ne birate favorite među svojom decom. Međutim, ponekad ćemo priznati da ima momenata kada jedno dete iskušava naše strpljenje, a drugo je anđeo. Obično je to prolazan trenutak, ali ne i za anonimnu mamu koja je rešila da prizna da daje prednost svojoj mlađoj ćerki u odnosu na starije dete.

Kako piše Mirror, majka je deci promenila imena kako bi zaštitila njihov identitet. Svoju stariju ćerku Gemu (10) opisala je kao naročito tešku, dok je sedmogodišnja Aurora „dete koje ne pravi probleme, voli da uči i uvek se trudi da usreći roditelje“.

„Priznajem da više volim mlađu ćerku. Starija je tako izbirljiva i pravi probleme ako skuvam nešto što nije na njenoj veoma ograničenoj listi. Ona nema osećanja prema meni, nismo uopšte u rodu“, napisala je majka, i dodala:

„S druge strane, Aurora je divna. Džema se stalno žali da sam ja uvek na Aurorinoj strani i da sve krivi na nju. Nedavno je imala bes jer ja favorizujem Auroru. Moj muž takođe misli da sam nepravedna, ali to je prilično čovek da preferira Auroru s obzirom na okolnosti. Da li sam u pravu?“, upitala je majka korisnike Reddit-a.

Većina korisnika pomenute platforme je zgrožena njenim priznanjem i ističe da je nepravedno.

„Obe devojčice su vaša deca. Nijedna zdrava majka ne bi rekla da voli jedno dete više od drugog“, „Bezuslovna ljubav znači da voliš podjednako, bez obzira na sve. Ti si roditelj, a ona dete“, poručili su joj neki od njih.

Izvor: najzena.rs