Privatni prodavci preterali sa cenom jaja, kupci besni: „Šta jedu te koke nosilje?“

U poslednje vreme svedoci smo drastičnih poskupljenja na svakom koraku. Osim visokih računa za režije, ljudi se svakodnevno suočavaju sa poskupljenjima hrane, a sada je došao red i na jaja.

Naime, privatni prodavci koriste društvene mreže da objavljuju oglase za prodaju domaćih namirnica sa sela. Mnogi se domaćim namirnicama snabdevaju preko fejsbuk grupa, a jedna od takvih je i „Onlajn pijaca Valjevo“. Na pomenutoj grupi nedavno je osvanuo jedan oglas za prodaju jaja koji je izazvao mnogo pažnje, komentara i reakcija korisnika ove društvene mreže.

„Krupna domaća jaja 42 dinara, može dostava nedeljom preko 100 komada. Informacije inboks“, napisao je autor oglasa i izazvao revolt kod korisnika.

„Jesi li ti svestan šta si napisao, 42 dinara?“, upitao je jedan čovek, očigledno u neverici.

Bilo je i onih koji smatraju da po toj ceni niko neće da pazari.

„Šta jedu te domaće koke kada su jaja tako jeftina?“, nadovezao se neko ironičnim komentarom.

Pojedini smatraju da je velika sramota što jaja koštaju toliko.

„Pakla cigara 300 dinara, a jaje 42, diži cenu“, stoji u jednom od komentara na društvenim mrežama. Bilo je i onih koji su pitali da li je jaje teško kilogram pa košta toliko.

Farmeri obično visoku cenu jaja pravdaju povećanim troškovima za ishranu životinja, kao i poskupljenjem struje, a prodavci istih često se služe trikovima kako bi zaradili više. Naime, jaja stavljaju u manje kartone, kako bi ona na oko izgledala krupnija, pa ih prodaju po većoj ceni.

Izvor: kurir.rs