Presela im Nemačka pa se vratili u Srbiju: Ideju za biznis dobili slučajno – Rasprodaju sve što proizvedu

Minela i Milan Čungulović, mladi bračni par iz okoline Negotina rešio je da se vrati iz Nemačke. Došli su u Vratnu, u zavičaj, i tu ostali jer ovde imaju svoju kuću i imanje. Nije im bilo teško da se vrate na njivu jer seoski život odmalena dobro poznaju.

Iako se na selu radi se od jutra do sutra, kažu da im to prija i da je život tu zdrav i što je najvažnije mogu mnogo više vremena da provode sa svojom decom. Na imanju već decenijama rade članovi njihove porodice tako da bi bila šteta sve napustiti i ostaviti plodnu zemlju. Krenuli su od belog luka jer ga, kažu, niko u kraju naveliko ne proizvodi.

Ovaj mladi bračni par počeo je sa zasadom belog luka, planirali su jagode i vrganje, a na ideju za uspešan biznis došli su sasvim slučajno. Milan je otkrio i kako se to dogodilo. Kaže, prijele su mu se bukovače i rešili da odu do Negotina da kupe jer u selu toga nema. Otišli, tražili i nisu nigde našli?!

Pošto vole, uzeli su nekoliko džakova da ih gaje za sebe ali to je polako počelo da se pretvara u biznis. Sada proizvode oko 250 džakova, što je malo, ali planiraju proširenje posla. Deo su počeli da mariniraju što se ispostavilo kao sjajna ideja.

O proizvodnji pečuraka Milan i Minela uče još u hodu ali su i sada već uspešni – sve što proizvedu odmah rasprodaju. Deo roda ostaje na istoku Srbije, a ostatak izvoze.

Izvor: kurir.rs