Poznati Rus napustio Beograd – Izbio haos zbog onoga što je rekao o Srbima: „Imam dugačak jezik, hvala braći što su mi dali vremena da se spremim“

Poznati ruski bloger Ilja Medison navodno je morao da napusti Beograd jer su mi pretili navijači iz Srbije, preneli su ruski mediji.

Ovaj bloger napisao je na svom Telegram profilu šta mu se dogodilo, a problem je nastao zbog njegovog ranijeg pisanja da su „Srbi Cigani, a njihovo nacionalno piće rakija uporedio sa magarećim izmetom. Medison je u obraćanju izneo utiske o Srbiji:

„Sviđalo mi se u Srbiji, bilo je kul, ali je moj dugi jezik u prošlosti govorio da Srbi nisu braća, već Cigani, a rakija je magareći izmet. Neko je to prosledio navijačima koji su znali ruski jezik i onda je priča jasna. Hvala braći što su saslušali moje argumente i dali mi nekoliko dana da se spremim. Srbija je divna zemlja, ljudi su divni, voleo bih da živim tamo, ali opet nema sreće“, napisao je Medison.

Bloger se u međuvremenu odselio u drugu zemlju:

„U sledećoj zemlji sve je ispalo pet puta skuplje, turobnije. Upao sam u depresiju, što je normalno u takvoj situaciji. Ovi problemi sa boravišnim dozvolama, novcem, stanom, takođe, nemam dovoljno snage da se ponovo povlačim“, priznao je ruski bloger.

Medison objašnjava da mu nedostaje Moskva i da otkako je bolje upoznao Evropu, sve je uvereniji da nema boljeg grada za život od ruske prestonice.

Izvor: mondo.rs