Poznati muzičar o Goranu Bregoviću: „Srozao je Bijelo dugme, neću više nikad progovoriti sa njim“

U novom izdanju emisije „Premijera – Vikend Specijal“, muzičar Milić Vukašinović u iskreno je govorio o grupi „Bijelo dugme“, kao i Goranu Bregoviću, sa kojim nije u dobrim odnosima. 1975. godine, Milić je počeo da peva u grupi „Indeksi“, a godinu dana kasnije i u „Bijelom dugmetu“.

„Po mom povratku iz Londona su me zvali u „Indekse“. Počeo dam sa vežbam sa njima, snimili smo par pesama, ali nešto smo se sporečkali oko honorara, ja sam njima dao otkaz, a Brega je već pitao Bodu da li bih mogao da zamenima Ipeta u „Dugmetu“, tako da sam odmah dogovorio sa Bregom i Rakom, ali to je bio dogovor na godinu dana“, priča Milić, pa otkriva kakav ima odnos sa Goranom Bregovićem.

„Sa Bregom ja imam, onako, muški odnos. Trenutno nismo ni u kakvim odnosima, zato što je srozao Bijelo dugme. Ide sa svojim orkestorom i to najavljuje kao „Bijelo dugme“, vara publiku i to je grozno. Onda sam čuo kad su ga je pitali zašto grupa ne ide na turneju, već samo on, njegova rečenica je bila: „Što bih ja njima uterivao u džep“, misleći na nas, muzičare iz grupe. To kad sam čuo, rekao sam da više neću progovoriti sa njim u životu“, kaže Milić i dodaje:

„Nismo se od tad čuli, ima već dve-tri godine. Poslednji put kad sam svirao u „Dugmetu“, bila je 2005. godina, posle toga se maltene nismo ni videli, ali smo se čuli. Prodao sam mu jednu akustičnu gitaru, zbog tih stvari smo se možda nekad čuli, ali to je retko“, kaže muzičar, pa otkriva da li postoje šanse da se grupa ponovo okupi.

„Nema nikakvih šansi da se ponovo okupimo. Čim je Bregović pristao da tako radi, da plaća one muzičare po 100 evra što mu sviraju, sve ostale pare uzima on. On je vrlo bogat čovek“, završio je Milić.

Izvor: pink.rs