Namirnice koje su poskupele „neprimetno“: Kore, keks, sir… Spisak je dugačak

Domaći marketi iz godine u godinu sve snabdeveniji, a najviše novca troši se na robu koja ne spada u „neophodnu“. Spisak je dugačak, ali evo šta su primetile domaćice koje redovno spremaju hranu kod kuće i odlično su upoznate sa cenama.

„Kore sam kupovala za 60 dinara, sada su najjeftinije 80-90, a cena ide i do 150 dinara. Isto tako, sir je dosta skuplji. Maltene svaka vrsta starijeg sira je uglavnom koštala 500 dinara po kilogramu, a sada se jedva nalazi za manje od 650 dinara“, kaže L.V. iz Beograda.

Kupovni paradajz sos takođe ima višu cenu, budući da je najjeftiniji koštao 50-ak dinara, a sada je već 60 dinara. Malo po malo skočile su i cene testenina. Jeftinije špagete (pakovanje) plaćali smo 50 dinara, a sada je cena od 70 do 80 dinara. Takođe, dosta marki keksa sada ima višu cenu.

Ono što je takođe primećeno još od ranije, jeste da su cene nekih slatkiša ostale iste, a gramaža smanjena. Tipičan primer za to je čokolada.

„Nekada sam za 1.000 dinara mogla da spremim dobar ručak, a sada uspem da kupim osnovno, hleb, mleko, jogurt, ponešto suhomesnato“, kaže K.I.

Izvor: telegraf.rs