Potresni prizori iz Palate pravde: Porodice ubijenih stigle na suđenje sa slikama najmilijih – Majka ubice samo prošla pored njih

U Višem sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje roditeljima K.K.(14), ubice koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u centru Beograda lišio života devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja škole.

Sa uramljenom slikom ćerke koju je otac nosio u rukama, u beogradsku Palatu pravde došli su roditelji ubijene Angeline Aćimović.

Suđenje je po jučerašnjoj odluci zatvoreno za javnost i njemu juče nisu prisustvovali ni roditelji nastradale dece, jer će biti saslušani kao svedoci.

„Uvodno izlaganje izneo je tužilac, a počela je i odbrana okrivljenih. Na optuženičkoj klupi su osim roditelja dečaka ubice i odgovorno lice streljane u kojoj je, kako se sumnja, dečak učio da puca, kao i instruktor gađanja. Po završetku uvodnih izlaganja, optuženi će moći da iznesu detaljnu odbranu“, otkriva sagovornik Kurira.

Nakon čitanja optužnice roditelji su juče izjavili samo kratko da „nisu krivi“.

Miljana Kecmanović u sud dolazi sa slobode, dok je njen suprug Vladimir u pritvoru od 3. maja prošle godine. Ocu se na teret stavlja krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, dok je majka optužena zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

U sud je došla i majka Andrije Čikića, Suzana, koja je takođe u rukama nosila uramljenu sliku ubijenog sina, a zatim i ostali roditelji ubijene dece kao i majka ubijenog radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića.

Roditelji su mirno i dostojanstveno ušli u sud i jedan po jedan slike svoje dece i Dragana Vlahovića poređali na sto koji se nalazi u prizemlju zgrade.

Posle roditelja dece i Dragana Vlahovića u sud je stigla i Miljana Kecmanović, majka ubice, koja je prošla pored poređanih fotografija žrtava masakra iz Ribnikara.

Izvor: kurir.rs