Pola decenije krali i prodavali meso sa stočnog groblja: Novi detalji slučaja u Subotici

Subotičani koji su u utorak lišeni slobode jer su krali meso sa stočnog groblja, to su činili u proteklih 4-5 godina, a najverovatnije su ga i prodavali – potvrdili su u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

„Protiv D. P. i B. S. podneta je krivična prijava zbog krivičnog dela proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda iz čl. 256 st. 2 Krivičnog zakonika. Na teret im se stavlja da su poslednjih 4-5 godina sa stočnog groblja u Subotici odnosili meso uginulih životinja i koristili za ljudsku ishranu, bez izvršenog pregleda, a najverovatnije isto i dalje prodavali“, rekla je Livija Panić Miletić, tužilac OJT u Subotici.

Pronađeno meso upućeno je na veštačenje. Takođe, veštače se i telefoni osumnjičenih kako bi se utvrdilo sa kim su kontaktirali. Istražne radnje su u toku i one će pokazati gde je meso od crkotina zapravo završavalo.

Za krivično delo za koje se terete zaprećena je kazna od tri godine zatvora i novčana kazna. Slučaj je zgrozio i uzburkao javnost, a građani su u strahu za svoje zdravlje, budući da konzumiranje ovakvog mesa može dovesti do teških posledica.

Izvor: telegraf.rs