Plata 200.000 dinara, može i bez iskustva: Poslodavac vapi za radnicima, nudi i bonuse – Treba vam 3. stepen stručne spreme

Električar je danas među najtraženijim zanimanjima u Srbiji. Budući da se u poslednjim godinama dosta gradi, obim posla se samo širi pa radnik može da bira da li će raditi privatno ili u firmi. I u jednom i u drugom slučaju za zaradu ne mora da brine jer ona ide i do 200.000 dinara.

Da su zanati poslednjih godina na „ceni“ dokazuju oglasi kojih su društvene mreže i platforme za zapošljavanje prepune a tvrde i sami majstori. Neki se ipak ugovorom vezuju za kompaniju, ali budžet dopunjuju radeći privatno.

Jedan ovih dana aktuelan oglas na portalu za traženje posla nudi sjajne uslove za zapošljavanje električara. I mada posao električara zahteva i radno iskustvo, u ovom slučaju, gde je poslodavac spreman da mesečno izdvoji do 200.000 dinara, mogu se prijaviti i oni bez iskustva, što dokazuje koliko poslodavci vape za ovim radnicima.

Kvalifikacije koje se traže III ili IV stepen elektro struke, poznavanje elektroinstalacija i elektro opreme, a poželjno je i posedovanje vozačke dozvole „B“ kategorije, što je donekle i logično, imajući u vidu da ovaj posao zahteva terenski rad.

Osim dobre plate, i ugovora o radu može se reći da poslodavac nudi i primamljive uslove. Naime, u oglasu su navedene i pogodnosti poput, napredovanje u kompaniji i lični razvoj, bonusi i terenski dodaci ali i mogućnosti dodatnog usavršavanja i rad u inostranstvu. Kako stoji u oglasu, izvršilac je potreban za Vrnjačku Banju i centralnu Srbiju.

Izvor: blic.rs