PIO objavio rang listu koja će obradovati mnoge penzionere: Proverite da li ste i vi na spisku

Danas su na oglasnim tablama organizacija korisnika penzija, odnosno Saveza penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije „Nezavisnost“, i oglasnim tablama svih organizacionih jedinica Fonda PIO objavljene konačne rang-liste korisnika penzija koji su ostvarili pravo na besplatnu rehabilitaciju u banjama Srbije.

Ovu vest jutros je objavio PIO fond na svom Instagram profilu.

Kako se navodi, nakon objavljivanja konačnih rang-lista sledi sklapanje ugovora između Fonda PIO i rehabilitacionih centara, obaveštavanje korisnika koju su dobili pravo na besplatnu rehabilitaciju i usaglašavanje termina boravka. Prvi penzioneri, kako se ističe, trebalo bi da borave u banjama već početkom maja.

Republički fond PIO izdvojio je 593,7 miliona dinara za besplatnu rehabilitaciju penzionera u srpskim banjama u 2023. godini.

Uslovi konkurisanja ostali su nepromenjeni u odnosu na prošlu godinu, tako da pravo na besplatnu rehabilitaciju o trošku Fonda u trajanju od 10 dana u toku kalendarske godine imaju korisnici čija penzija ne prelazi iznos prosečne, koji nemaju druga lična primanja i koji nisu koristili ovo pravo u prethodne tri godine.

Izvor: 24sedam.rs