Pacoli dao obećanje: Platiću FIFA kaznu lično, u ime albanskog naroda – Džaka je nosio sveto ime na dresu

Reprezentativci rivalske selekcije Švajcarske, ali albanskog porekla vrlo često su i tokom  meča provocirali srpske fudbalere, a korak dalje u finišu, ali i posle susreta otišao je niko drugi do kapiten Švajcarske, Granit Džaka.

Naime, on je obukao dres sa brojem 26 na kojem je bilo istaknuto prezime „Jašari“, što su mnogi u našoj zemlji protumačili kao odavanje počasti nekadašnjem osnivaču OVK, Ademu Jašariju.

Međutim, kako Džaka tvrdi, on nije to uradio zbog toga već zbog saigrača Ardona Jašarija koji je švajcarski reprezentativac poreklom iz Severne Makedonije.

– On je mlad igrač sa kojim se odlično slažem. Obećao sam da ću, ako postignem gol, obući njegov dres – poručio je Džaka koji se i slikao sa Ardonom.

FIFA je bez obzira na pravdanje Džake odlučila da pokrene postupak protiv njega, pa mu zbog toga preti sankcija, što ne bi bio prvi put, pošto je zajedno sa Džerdanom Šaćirijem bio kažnjen i nakon prethodne utakmice dve repezentacije na Mundijalu.

Oglasio se sada Bedžet Pacoli, lider Alijanse za novo Kosovo (AKR), jedan od najbogatijih Albanaca na svetu, a koji ističe da će platiti kaznu i da se već čuo sa Džakom po ovom pitanju.

– Ako ime Jašari zabrine FIFA ili svet, a Granit Džaka bude kažnjen zbog toga što je nosio ovo sveto ime posle meča, platiću kaznu lično u ime albanskog naroda – poručio je Pacoli.

On se posle pobede nad Švajcarskom oglasio na svom Tviter profilu uz poruku „dva albanska lava protiv Srbije, čestitamo pobedu“.

Izvor: telegraf.rs