Ovo je najnovija prognoza meteorologa: Evo kada stiže sneg u naše gradove i da li će ga biti za Novu godinu

Prava zima stiže nam od ponedeljka, a snežnih padavina biće južnije od Beograda i može doći do snežnog pokrivača, rekao je meteorolog Ivan Ristić.

– Hladnija jutra imaćemo od ponedeljka, temperature će biti od nule do tri stepena. Velike su šanse za snežne padavine. Imaćemo posle i nekoliko toplijih dana, a novo zahlađenje očekuje se već oko 18. decembra. Tada možemo očekivati jače zahlađenje sa snegom i formiranje manjeg snežnog pokrivača, iznad većeg dela Srbije – rekao je meteorolog i dodao da se taj sneg može zadržati i do Nove godine:

– Prava zima sa niskim temperaturama stiže nam u trećoj dekadi decembra. Sneg će se zato zadržavati pri tlu. Za novogodišnju noć temperature će biti od minus pet do nule, biće i uslova za poneku pahulju i tokom novogodišnje noći, a i prvog dana u 2023. godini.

Direktor RHMZ, prof. dr Jugoslav Nikolić, rekao je da se u periodu oko Nove godine očekuju mešovite padavine i a temperature će se kretati od minus četiri do nule, a maksimalna od četiri do osam stepeni. On je objasnio da će kiša u večernjim i noćnim satima povremeno prelaziti u susnežicu i sneg:

– U periodu oko Nove Godine će na području Srbije biti oblačno sa pojavom padavina čestom. U nižim predelima se očekuje kiša, a u večernjim satima prelaziće u susnežicu i sneg. Očekivane temperature biće od minus pet do osam stepeni. Sneg će padati u brdsko-planinskim predelima uz stvaranje snežnog pokrivača ili povećanje visine.

U periodu oko Nove godine, na području Beograda očekuju se padavine i minimalna temperatura biće od minus četiri do osam stepeni. Kiša će u večernjim i noćnim satima prelaziti u susnežicu i sneg.

Izvor: kurir.rs