Ovo je najjeftiniji grad na svetu: Za evro jedeš, piješ i još ti ostane kusur – Morski plodovi za 22 centa

Kako kažu podaci sa sajta World of statistics (Svet statistike), Pakistan najjeftinija država na svetu. Da bi proverio da li je to zaista tako, Džoš Larkin sa Jutjub kanala „The Burnt Chip” otputovao je u njegov najveći grad, glavnu morsku luku i financijski centar – Karači.

U Karačiju je jednu britansku funtu, odnosno oko 1,2 evra zamenio za 400 pakistanskih rupija i pokušao da vidi šta se sve može kupiti od tog novca za jedan dan.

Na početku dana Džoš Larkin osvežio se tradicionalnom pakistanskim pićem – dudtom – koji je napravljen od mleka, šećera, leda i gaziranog napitka. To osveženje sebi je priuštio za svega 30 rupija.

Za ručak je pojeo birjani – začinjeno jelo napravljeno od pirinča, krompira i piletine – i popio Pepsi za svega tridesetak centi. Za večeru je izdvojio još manje, a pritom je uživao u ražnjićima od morskih plodova koje je platio samo 22 centa.

Preostali novac iskoristio je u sledeće svrhe: u Karačiju je isprobao jahanje kamila, vozio se tuk-tukom i pogledao ples otrovnih zmija uz zvuk frula, a za autobusku kartu izdvojio je samo tri centa. Kako tvrdi, iznajmljivanje stana u Karačiju košta oko 50 britanskih funti ili blizu 60 evra što je bar pet do 10 puta jeftinije nego u većini evropskih gradova.

Izvor: kurir.rs