Ovi mladenci su bez stida tražili 300 evra za svadbeni poklon: Gosti im dali brutalne odgovore

Već je odavno prećutno pravilo u Srbiji da kad vas neko zove na svadbu, vi za poklon mladencima treba da pripremite pare u koverti. Iako se to ne naglašava posebno, jedan par odlučio je da u pozivnici to i napiše i zatraži ni manje, ni više, nego 300 evra.

Ima onih koji mogu bez problema da „odreše kesu“, ali ima i onih kojima su trenutna poskupljenja ionako preko glave, pa osim poklanjanja novca u kovertu, oni moraju da plate i oblačenje, žene i frizera, ali i gorivo kako bi došli na svadbu uopšte. Evo i kakvo je stanje van Srbije, u drugim državama.

„Iduće godine 20.maja, jedan moj rođak se ženi u Severnoj Karolini, gde i živi. Mladenci su nam putem mejla poslali pozivnicu, kako bi uštedeli na slanju i poštanskim markicama“, rekla je jedna žena, koja je ipak želela da bude anonimna. Ona je zatim rekla da bi ih put do tamo, s obzirom da im treba 11 sati, koštao preskupo, i plus još i novac koji su tražili kao svadbeni poklon.

„Ukoliko želite da dođete na našu svadbu, zanima nas koliko biste nam pnovca dali za naše venčanje, jer planiramo svadbeni put u Evropu. Kako smo se skoro skućili, za to nam ne trebaju pare, ali planiramo medeni mesec i nadamo se da nam nećete dati manje od 300 evra“, stajalo je u pozivnici.

A zatim je usledio i odgovor: „Zbog vaše navalentnosti, nećete dobiti poklon“. Međutim, tada agoniji nije bilo kraja. Mladenci su uporno želeli da saznaju šta će dobiti kao poklon umesto novca, dok se gosti još uvek premišljaju da li uopšte i da idu na svadbu.

Cenjeni stručnjaci ukazuju nam da ovaj fenomen traženja novca za svadbeni poklon nije uopšte stran, niti je novijeg porekla, ali je svakako veom nepristojan.

Ukoliko pak mladenci sebi ne mogu da priušte medeni mesec, bolje im je da se ipak preračunaju i da ne daju previše novca za svadbu, jer bi ona ipak trebalo da predstavlja svečani čin sa najbližom porodicom i prijateljima.

Izvor: kurir.rs