Ovako nešto nije smeo da izjavi: Alkaraz dobio upozorenje zbog reči o Novaku Đokoviću

Jednom prilikom mladi španski teniser Karlos Alkaraz je rekao da stalno misli na Novaka Đokovića, što je naišlo na osudu stručnjaka. Naime, legendarni Džimi Konors smatra da Španac nije smeo da kaže ovako nešto.

„Alkaraz je rekao da svaki put kad trenira, kad igra, misli na Đokovića. Moja prva misao je da mogu da razumem to iako je Alkaraz pobedio Novaka i bio mu je donekle trn u oku. Morate da budete pažljivi kada to kažete jer se onda spremate za samo jednog igrača. Takođe, razumem i ako kažeš sebi da ako igraš dovoljno dobro da pobediš tog tipa, pobedićeš i druge. Ali to nije nužno tačno, jer drugi teniseri igraju drugačije, kao što je video protiv Sinera. Njegov stil igre je bio drugačiji od Novaka i Medvedeva“, rekao je Džimi u svom podkastu „Prednost, Konors“.

Ostaje da se vidi kako će ova izjava mladog Španca uticati na dalji tok rivalstva Alkaraza i Novaka. Inače, Đoković je danas započeo 394. nedelju na prvom mestu i blizu je one magične brojke 400. Titula na US Openu označila je njegov povratak na teniski tron, sa kog, deluje, ne planira da se pomeri u skorije vreme.

Izvor: sport.alo.rs