Ovako će vas putarine koštati jeftinije: Od ponedeljka možete kupiti TAG za elektronsku naplatu

JP „Pošta Srbije“ i JP „Putevi Srbije“ u nedelju potpisuju ugovor o poslovnoj saradnji koji će omogućiti prodaju uređaja za elektronsku naplatu putarine (ENP) na šalterima u pošti. Korisnici će svoje TAG-ove moći da nabave već od ponedeljka.

„Potpisivanjem ugovora o poslovnoj saradnji „Pošte Srbije“ i „Puteva Srbije“, građani će od ponedeljka, 27. marta, biti u prilici da uređaje za elektronsku naplatu putarine, tzv. TAG uređaje, kupe i na šalterima pošta širom Srbije“, navodi se u saopštenju nacionalnog poštanskog operatera.

TAG uređaj za elektronsko plaćanje putarine u Srbiji koji će se naći u prodaji na šalterima JP „Pošta Srbije“ po ceni od 2.022 dinara, namenjen je isključivo za putnička vozila fizičkih lica.

Nakon kupovine TAG uređaja u nekoj od poslovnica JP „Pošta Srbije“ korisnici će jednostavno registrovati svoj TAG uređaj pomoću jedinstvene besplatne web platforme, što će im omogućiti da plaćanje putarine vrše on-line sa registrovane platne/debitne kartice, objašnjavaju iz „Pošte Srbije“.

Ugovor o poslovnoj saradnji potpisaće Zoran Đorđević, v.d. direktora JP „Pošta Srbije“ i Zoran Drobnjak, v.d. direktora JP „Putevi Srbije“ u prisustvu Gorana Vesića, Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Vlada Srbije odobrila je povećanje cene putarina za 14 odsto onima koji naknadu za korišćenje auto-puta ne plaćaju putem uređaja za elektronsku naplatu putarine ENP, dok će vozači koji koriste pomenuti uređaj imati poskupljenje od 8 odsto. Prema tome, putarina će najviše poskupeti za 200 dinara, a na nafrekventnijim deonicama u proseku će iznositi 100 dinara.

Izvor: kurir.rs