Ova hrabra žena prodala je kuću i biznis tri godine vodila s broda: Sada zarađuje milione

Erika Hjuz imala je veoma uspešnu karijeru u banci sve dok se njeno suprug nije razboleo.

Ceo svet joj se okrenuo naglavačke i to u roku od samo nekoliko meseci. Međutim odlučila je da uzme godinu dana odsustva i posveti se zdravlju svoje porodice.

– Na kraju godine, ideja na povratak na korporativni posao sa stotinama zaposlenih u političkoj organizaciji nisu joj bili nimalo privlačni – ispričala je Erika, prenosi news.com.au.

– Želela sam da stvari uradim drugačije, tako da smo suprug i ja počeli da štikliramo stvari sa naše „liste želja“, dok je još bio dobro – rekla je.

Zdravstveni problem sa kojim se suočila sa porodicom, doveo je Eriku do otkrića testenine napravljene od konjca, „ružnog“ povrća koje je inače veoma lekovito.

Spremna na rizik, gospođa Hjuz je prodala svoj dom u Melburnu kako bi finansirala posao koji se u to vreme zasnivao isključivo na ovom skromnom povrću.

Jedna od želja njenog supruga bila je kupovina broda, pa su to i uradili i naredne tri godine provela je živeći na vodi i vodeći biznis odatle.

– Bila sam jako nervozna kada je trebalo da prodam kuću, ali kako su mi deca već zasnovala svoje živote, pomislila sam da čak iako ne uspem, samo će uticati na mene – priča ova hrabra žena.

Ona je zvanično otpočela svoj biznis „Slendier“ u 2017. godini, koji je u početku prodavala putem interneta, pre nego što otpočeli saradnju sa organskim radnjama u Australiji i zapadnoj Evropi.

Tada je dobila lepe povratne informacije od ljudi koji ponovo mogu da jedu testeninu nakon što su je izbegavali zbog alergija ili zdravstvenih problema.

Nakon pet godina njena prodaja prešla je 10 miliona dolara (oko 9,6 miliona evra) godišnje.

Ona može da se pohvali i pastama za testeninu, različitim vrstama pasti, pa čak i celom linijom grickalica.

Ipak, kaže da je vođenje biznisa u vreme koje je iza nas bio pravi rolerkoster. To su joj najbolji i najgori dani u životu.

Australijsko tržište testenina, pirinča i soseva vredi oko 1,25 milijardi dolara, dok evropsko tržište oko 45 milijardi dolara, tako da Hjuzova želi da preuzme još veći udeo u daljoj budućnosti.

Izvor:biznis.telegraf.rs