Ova fotografija sa ispraćaja Siniše Mihajlovića slama srca: Povorka Lacija sa orlom ušla u baziliku, suze Arijane i sinova ne prestaju

Siniša Mihajlović, legenda srpskog, italijanskog i evropskog fudbala biće ispraćen na večni počinak danas u Rimu, u 11 sati na gr0blju bazilike svete Marije Anđela i Mučenika na trgu Esedra.

11.11 – Narod u bojama Lacija, Bolonje i Crvene zvezde i dalje stoje ispred bazilike, nose transparente sa Mihinim slikama i šalovima.

10.53 – Delegacija Lacija je stigla klupskim autobusom. Svi su došli iz kluba, a i legendarni orao je ušao u baziliku. Ogromna čast, a zajedno sa lacijalima je i srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić.

10.37 – Delegacija Zvezde i Bolonje su stigle pred baziliku u Rimu. Crveno-bele predvode Zvezdan Terzić i Svetozar Mijailović.

10.26 – Arijana, supruga Siniše Mihajlovića, nešto posle 10 časova stigla je u baziliku gde će njen suprug biti sahranjen u Rimu.

10.21 – Kovčeg je stigao pred baziliku, navijači Lacija su u velikom broju prisutni, a stigla je i Sinišina porodica. Uplakana supruga Arijana gleda mnoštvo naroda na poslednjem pozdravu za njenog supruga.

10.17 – „Siniša je jedna duša…“: Živeo nekoliko ulica dalje od Mihe u Borovom selu, došao sa šalom Zvezde u Rim.

09.58 – Predstavnici Bolonje, kluba koji je Siniša vodio dugi niz godina sa klupe, došli su da polože venac za srpskog fudbalskog velikana.

09.52 – Ispred bazilike su došli venci iz FK Crvena zvezda, kluba sa kojim je Miha osvojio naslov prvaka Evrope i sveta, ali i od navijača crveno-belog kluba.

09.40 – Došao je i bivši Mihin saigrač i veliki prijatelj Dejan Stanković sa suprugom.

09.30 – Ispred bazilike su počele da se okupljaju i legende srpskog i jugoslovenskog fudbala. Došao je Vladimir Jugović, a vidljiv je i venac Roberta Prosinečkog i Zvonimira Bobana.

09.25 – Organizatore su apelovali da nema zadržavanja na ulici u blizini crkve kako bi svi koji dolaze da odaju počast sportskom velikanu mogli nesmetano da prođu.

09.10 – Već od 8 sati ljudi su počeli da se skupljaju oko mesta odakle će dati poslednje „zbogom“ velikom Siniši Mihajlović. Na zidovima bazilike ređaju se venci Milana, Rome i drugih klubova, kao i onih koje su poslali Đanin Infantino, porodica Inzagi, Fifa, UEFA…

Izvor: telegraf.rs